Oamenii nu se mai roagă lui Dumnezeu și or să vină necazuri mari

Acestea sunt cuvintele celui mai în vârstă ieroschimonah din obștea Mănăstirii Sihăstria.

Se numește Părintele Simeon Zaharia și are în prezent 95 de ani.

Oamenii nu se mai roaga lui Dumnezeu si or sa vina necazuri mari

Oamenii nu se mai roaga lui Dumnezeu si or sa vina necazuri mari: TRINITAS TV

Când reporterii care au realizat fimului documentar „Mănăstirea Sihăstria” i-au bătut la ușă, părintele nu prea a dorit să îi primească.

De ce? Pentru că iubește mult liniștea și se ferește de împrăștierea minții și a inimii.

Sunt poate ultimele zile sau clipe din viața sa și vrea să le petreacă în rugăciune, doar cu Dumnezeu. Asta fac călugării adevărați. Aceasta este datoria și scopul lor principal: unirea cu Dumnezeu.

„Aștept ceasul de plecare în totmomentul.”

Fără Dumnezeu viața omului pe pământ nu ar avea niciun sens.

Fără rugăciune nu putem nădăjdui la unirea cu Dumnezeu. Nu putem depăși încercările. Nu putem birui ispitele.

Acesta a fost în definitiv sfatul Părintelui Simeon pentru noi toți:

„Măi, creștini, rugați-vă! Că or să vie mari necazuri pe oameni! Oamenii nu se mai roagă lui Dumnezeu. O să vedeți dvs. că cuvintele mele nu sunt mincinoase”.

Rugăciunea trebuie să fie cât mai multă. Cu ea să ne trezim pe buze și în inimă și cu ea să ne culcăm. Conștiința să ne fie curată la sfârșitul zilei. Să nu ținem minte răul, căci avem datoria să îi iertăm pe toți.

Citește și – Rugăciunea nu este o obligație, ci necesitatea comuniunii cu Dumnezeu – Mitropolitul Nicolae

Încovoiat din pricina vârstei și cu capul aplecat în jos, părea oarecum supărat pe lume că oamenii nu se gândesc deloc la Dumnezeu și la mântuirea lor.

„Fără rugăciune nu este mântuire!”

Cu Dumnezeu nu ne putem juca, zice bătrânul călugăr.

„Doar n-o să trăiți cât munții. Acuma sunteți tineri… Dar să vedeți când ați ajunge bătrâni! Dacă ați mai ajunge bătrâni…”

Nimeni nu poate să-și scape sufletul său de la moarte, zice psalmistul. Toți vom gusta din amărăciunea ei și totuși ce e mai greu abia după moarte începe.

Citește și – Pe oameni viața de azi îi interesează, nu cea care va veni – Părintele Simeon de la Sihăstria

Cine poate avea nădejdea unei veșnicii fericite alături de Dumnezeu?

„Moartea nu-i jucărie. Părăsim lumea asta pentru totdeauna și intrăm într-o lume a veșniciei”.

Nimeni nu poate fi sigur de mântuirea lui. Nici măcar Părintele Simeon, care și-a închinat viața lui Dumnezeu și sfârșitul îl va prinde în mănăstire.

Cu toate acestea, știe sigur un lucru. Că va da seamă de faptele lui înaintea Dreptului Judecător. Și nu numai de fapte, ci și de cuvinte și de gândurile sale.

„Dar am nădejde să rămân cu El în veci!”

Această nădejde este de fapt o dorință. Ultima și cea mai fierbintă dorință pe care o poate avea un călugăr, un trăitor al Evangheliei, un creștin adevărat.

Sursă articol: TRINITAS TV, Ce mesaj are pentru toți românii cel mai bătrân călugăr de la Mănăstirea Sihăstria: https://www.youtube.com/watch?v=l_QIKy1SueA&ab_channel=TRINITASTV

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.