Acordați mai multă atenție îngerului păzitor!

Dacă am ști cât de mare este puterea îngerului păzitor, l-am prețui mai mult. L-am băga mai mult în seamă. L-am ruga mai mult pentru nevoile noastre.

Pentru că da, cei mai mulți dintre noi nu suntem conștienți de prezența lui. Sau nu dăm importanță acestui prieten tainic care ne însoțește pe tot parcursul vieții noastre.

Acordati mai multa atentie ingerului pazitor

Acordati mai multa atentie ingerului pazitor

Prezența îngerului păzitor lângă noi este o realitate. Chiar dacă nu o percepem cu ochii trupului, el este o prezență luminoasă.

Îngerii noștri pururea văd fața lui Dumnezeu în ceruri, spune Mântuitorul. Atât de mare este slava lor.

„Știți, frățiile voastre, ce spune într-un loc: „Este cu neputință să nu mori dacă vezi un înger în adevărata lui lumină”.

Atât de mare este binecuvântarea de care ne-a învrednicit Dumnezeu: să avem neîncetat însoțirea îngerului păzitor care ne îndrumă pașii spre mântuire.

„De ce nu dați atenție mai multă Îngerului păzitor? Îngerul este cu noi, ne păzește”.

El este căluzitor al nostru și povățuitor spre cele bune. Îngerul ne luminează mintea ca să cunoaștem voia lui Dumnezeu.

Citește și – Îngerul păzitor răspunde cel mai grabnic la rugăciunile noastre

Este totodată un neostenit mijlocitor pentru noi înaintea lui Dumnezeu.

Oamenii au nevoie de înger deoarece sunt călători pe acest pământ. Suntem înstrăinați de patria lor cerească și avem trebuință de un ghid ca să ne întoarcă acasă.

Citește și – Cum se luptă îngerul păzitorul cu diavolul care vrea să ne piardă (povestire cu tâlc)

Proorocul David arată lucrarea de ocrotire a îngerilor în viața omului credincios.

„Străjui-va îngerul Domnului împrejurul celor ce se tem de El și-i va izbăvi pe ei” (Ps. 33, 7). „El (Dumnezeu) va porunci îngerilor Săi să te păzească în toate căile tale” (Ps. 90, 11).

Îngerul păzitor este un prieten ceresc, spune Serghei Bulgakov. El lucrează împreună cu noi la mântuirea noastră.

Îngerul ne trage mereu în sus, spre Părintele ceresc, vrând să ne înfățișeze sufletul curat și mântuit înaintea Lui.

„Omul și îngerul său două ființe cu aceeași rădăcină, cu aceeași obârșie. Sunt două ființe și un singur proiect”.

Trebuie să știm că îngerul păzitor se mâhnește atunci când săvârșim păcate și se bucură când facem ascultare de poruncile lui Dumnezeu.

Citește și – Pentru păcat și mândrie se depărtează de noi îngerul păzitor – Sfântul Isaac Sirul

Surse articol:

1. Mărturie Athonită, De ce nu dați atenție mai multă îngerului păzitor? https://marturieathonita.ro/de-ce-nu-dati-atentie-mai-multa-ingerului-pazitor/
2. Mihai Parfeni, De ce avem nevoie de îngeri păzitori? Doxologia: https://doxologia.ro/viata-bisericii/catehism/de-ce-avem-nevoie-de-ingeri-pazitori

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.