Rugăciune pentru certuri și neînțelegeri în familie

Ai probleme cu partenerul de viață? Cu siguranță ai nevoie de o rugăciune pentru certuri și neînțelegeri în familie. Certurile izbucnesc de cele mai multe de la egoism. Ambii soți opun rezistență unul altuia, se contrazic, vor să biruie și să câștige.

Cel egoist nu mai vede limpede. El poate ajunge să creadă că dreptatea lui este mai importantă decât pacea în casă. Nu-și dă seama că în momentul în care ține cu dinadinsul la părerea sa relația se va distruge încetul cu încetul.

Rugacune pentru certuri si neintelegeri in familie

Rugacune pentru certuri si neintelegeri in familie: Freepik – www.freepik.com

Nu există comuniune și armonie fără înțelegere, fără renunțarea la egoism. Scandalurile și dezbinările se produc atunci când ambii soți țin la părerea lor și nici unul nu este dispus să renunțe la voia sa.

Marii duhovnici îi sfătuiesc pe soți să învețe să tacă, să nu dea frâu pornirilor mânioase care dau naștere la cuvinte regretabile. În familie nu trebuie să spui orice, mai ales vorbe de ocară, de jignire, de corectare.

„Când unul din ei vede că celălalt e înfuriat, să închidă gura, să se liniștească, să se roage pentru celălalt și astfel pacea va reveni”.

Pe lângă tăcere, mai este nevoie și de blândețe și tact. Soțul sau soția este cea mai importantă persoană din viața ta și trebuie să te porți cu el/ea cu multă delicatețe.

Citește și: Certurile și conflictele în familie – prevenirea divorțului

Din orice cuvânt, din orice gest trebuie să se întrevadă dragostea și grija. Căsnicia este o cruce și de aceea este trebuință de multă răbdare pentru a birui ispitele și necazurile.

„La orice pricină de mânie, de ceartă, spuneți numai atât: „Lasă, îi voi spune mâine ceea ce am de spus. Însă până mâine voi răbda pentru Dumnezeu! Iar mâine, de este liniștit, vom discuta […]”.

În orice ceartă și neînțelegere avem partea noastră de vină. Trebuie să vedem unde am greșit noi. Chiar dacă vina noastră este mai mică, dacă o vom îndrepta pe aceea, întreaga problemă se va rezolva mai repede.

Atunci când cineva are puterea și noblețea sufletească să ia asupra sa vina, se produce vindecarea și persoana respectivă își găsește odihna. Pentru că această odihnă este promisiunea pe care Mântuitorul a făcut-o tuturor celor care se smeresc și se poartă cu blândețe.

Iar dacă celălalt a greșit foarte grav, iertarea este cel mai bun medicament. Cel blând nu poate rămâne supărat și iartă din inimă, de dragul iubirii și a păcii.

Rugăciune pentru certuri în familie 

Iubitorule de oameni, Împărate al veacurilor și dătătorul bunătăților, Care ai stricat peretele cel din mijloc al vrajbei și ai dat pacea neamului omenesc, miluiește Doamne pe cei ce ne urăsc, ne pizmuiesc și ne ocărăsc, așijderea și pe cei ce ne grăiesc de rău, ca nu cumva vreunul dintre ei să pătimească ceva rău pentru noi, păcătoșii, nici în veacul de acum, nici în cel ce va să fie.

Doamne, Dumnezeul nostru, caută dintru înălțime ca un Bun asupra inimilor noastre ce sunt lipsite de dragoste și de unire, și sunt îmboldite de spinii urii și ai altor păcate.

Coboară o picătură din harul Sfântului Tău Duh peste ele și rourează-le bogat, ca să aducă roade bune și din dragostea cea către Tine să sporească în fapte bune și să petreacă în dragoste și unire.

Așa Doamne, înmulțind dragostea în inimile noastre, păzește-ne de tot răul și de asuprirea vrăjmașilor văzuți și nevăzuți, de sabie, de năvălirea altor neamuri asupra noastră, de războiul cel dintre noi și totdeauna ne ajută să ne iubim unii pe alții, săvârșind tot binele, spre a ne învrednici de bunătățile Tale cele cerești. Amin”.

Citește și: Psalmul 126 – folositor pentru pacea familiilor în care există certuri de dezbinare

Surse:

1. Părintele Efrem Athonitul, Cum trebuiesc tratate neînțelegerile în familie, Doxologia: https://doxologia.ro/cuvinte-duhovnicesti/cum-trebuiesc-tratate-neintelegerile-familie
2. Arhimandriul Zaharia Zaharou, Cea mai importantă greșeală este a mea, Doxologia: https://doxologia.ro/familie/sa-ne-vedem-propria-greseala
3. Părintele Proclu Nicău, Cum se pot învinge ispitele vieţii în familie, Doxologia: https://doxologia.ro/casatorie/cum-se-pot-invinge-ispitele-vietii-familie
4. Rugăciunea soților stăpâniți de patima geloziei, a certurilor și a neînțelegerilor, Carte de Rugăciuni Pentru Familie, pp. 37-39

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.