Rugăciunea de dimineață și cea de seară durează 10 minute și mulți spun că nu au timp

Rugăciunea de dimineață și de seară este minimul pe care îl putem face pentru a mulțumi lui Dumnezeu și a cere iertare de păcate și ajutor în toate faptele cele bune și bineplăcute Lui.

Aceste rugăciune rânduite de Biserică pentru pravila zilnică a creștinilor se găsesc în mai multe cărți: „Micul Ceaslov”, „Pravila zilnică a creștinului”, „Carte de Rugăciune”.

Rugăciunea de dimineață și cea de seară durează 10 minute și mulți spun că nu au timp

Rugăciunea de dimineață și cea de seară durează 10 minute și mulți spun că nu au timp

Unii motivează că nu au timp să se roage. Pe ceas, rugăciunea de dimineață și cea de seară durează doar zece minute.

Sunt deosebit de folositoare pentru suflet și pentru viața noastră, a celor din casă și din familia noastră.

Pe lângă acestea, la rugăciunea de seară se mai poate citi și o catismă din Psaltire (cu binecuvântarea părintelui duhovnic), se mai pot face rugăciuni personale pentru o anumită problemă, pentru cei dragi vii și adormiți, sau se mai poate citi un acatist sau un paraclis.

Astfel, rugăciunea de seară se poate lungi până la o oră. Rugăciunea aduce multă liniște în suflet și bucurie sfântă.

Inima se simte veselă și împăcată, drept urmare a vorbirii cu Dumnezeu.

În rugăciunea de seară cerem ajutorul tuturor sfinților, al îngerului păzitor, al heruvimilor și serafimilor, al arhanghelilor și al tuturor puterilor cerești, al Maicii Domnului, al Sfântului Ioan Botezătorul, al sfinților apostoli, prooroci, arhieriei, postitori, temători de Dumnezeu, drepți, cuvioși, mucenici și mucenițe.

Diavolul ne aduce multe piedici pentru a nu ne ruga.

Toată ziua suntem preocupați cu grijile acestei lumi, iar când vrem să ne așezăm la rugăciune, diavolii ne aduc mulțime de gânduri și idei, menite să ne distragă atenția și dorința de la rugăciune.

Sau ne aduc lene și oboseală, somnolență și lehamite, ca să nu ne apropiem de Dumnezeu și să nu ne folosim de darurile rugăciunii.

Dacă nu aveți în casă o carte de rugăciune, puteți găsi aceste rugăciuni pe site-ul nostru: rugăciunea de dimineață și rugăciunea de seară.

Citite zilnic, cu osârdie, pot fi chiar memorate și rostite în taina inimii, în timp ce mergeți spre serviciu, sau când vă întoarceți acasă, pe drum.

Cel mai bine este însă să ne rugăm în liniștea odăii, fie la revărsatul zorilor, fie la asfințitul soarelui, când mintea este eliberată de grijile cotidiene.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.