Rugăciune scurtă de dimineață, pentru a avea ajutor de la Dumnezeu

Această minunată rugăciune pe care o putem citi dimineața, când ne trezim, ne învață că trebuie să ne lăsăm în voia lui Dumnezeu, având nădejde tare în planul Lui cu fiecare dintre noi.

Rugăciune de Dimineață

Rugăciune de Dimineață

Semnificații

Dumnezeu caută neîncetat, în fel și chip să ne ajute, să ne descopere căile Sale și iubirea Lui pentru noi. Iar cel ce are credință în Dumnezeu, și-și pune nădejdea în ajutorul Lui, știe, și are convingerea că toate căile Domnului duc spre mântuire.

Suntem pururea grăbiți, copleșiți de grijile acestei vieți pământești, uitând scopul pentru care am fost zidiți de Dumnezeu, și menirea noastră. Lucrurile spre care ne îndreptăm nu sunt întotdeauna cele mai bune, sau cele reale, spre care trebuie să tindem. Dumnezeu ne-a creat pentru a moșteni viața veșnică, împreună cu El, și spre această destinație trebuie să ne străduim toată viața.

Astfel chemăm ajutorul lui Dumnezeu în fiecare nouă dimineață, în fiecare clipă, pentru a ne asigura că drumurile noastre nu au rătăcit și că avem asupra noastră binecuvântarea Domnului, mila și ajutorul Lui.

Foarte frumos se roagă în acest sens regele David, în Psalmul 138: “Cercetează-mă, Doamne, și cunoaște inima mea; încearcă-mă, și cunoaşte cărările mele. Și vezi, de este calea fărădelegii în mine, și mă îndreptează pe calea cea veşnică. (Ps. 138, 23-24)

Rugându-se astfel, în sufletul nostru se va așeza în chip simțitor multă pace și liniște, bucurie și foarte multă siguranță, căci Dumnezeu trimite peste noi pe harul Sfântului Duh, care mângâie inima noastră și acoperă viața noastră astfel încât să nu ne temem și să nu ne îngrijorăm de nimic.

Rugăciune de dimineață

Înțelegem din această frumoasă rugăciune că toate zilele vieții noastre trebuie să le trăim frumos, ca Dumnezeu să se slăvească în faptele noastre bune, și spre mântuirea sufletelor noastre, iar nu în deșertăciuni.

Mă închin Ție, Dumnezeule mult-milostive, și Ție îți încredințez sufletul și trupul meu, simțurile și vorbele mele, cugetele și gândurile mele, faptele mele și toate mișcările trupului și ale sufletului meu; intrările și ieșirile mele, credința și viețuirea mea, și Te rog:

Tu mă binecuvântează, Tu mă miluiește, și de orice rău lumesc, diavolesc și trupesc mă izbăvește. Curăță mulțumea fărădelegilor mele, îndreptează viața mea cea rea și ticăloasă, ferește-mă de căderile în păcat ce vor să vină, ca niciodată să nu mânii iubirea Ta de oameni.

Și-mi dă cu pace, și fără de păcat să petrec ziua aceasta, întru slava Ta, și spre mântuirea sufletului meu, amin.”

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.