PASTĂ de DINȚI cu BICARBONAT și MENTĂ – fără fluor, triclosan sau alți aditivi periculoși

Tot mai multe persoane au devenit conștiente de nocivitatea produselor care există astăzi în magazine, nu doar cele alimentare, ci mai ales cele pentru îngrijirea corpului și curățarea casei.

Din acest motiv au și apărut atât de multe rețete pe care le putem urma pentru a ne prepara aceste produse în casă, din ingrediente cât mai sigure și naturale.

Pasta de dinti bicarbonat

Deși nu este un produs pe care îl ingerăm, atunci când ne spălăm pe dinți și clătim cavitatea bucală, parte din substanțele pe care aceasta le conține ajung și în organism.

Pastele de dinți din magazin conțin triclosan (produce tulburări la nivel endocrin), fluorură de sodiu, lauril sulfat de sodiu (LSS) – folosit ca insecticid, dietanolamină (DEA), îndulcitori sintetici și mulți alți compuși nocivi pentru sănătate (1).

Veți vedea cât de simplu și satisfăcător este să vă faceți propria pastă de dinți în casă, folosind ingrediente pe care mai mult ca sigur le aveți deja în bucătărie.

____________________

Pastă de dinți naturală – rețetă

Ingrediente

• 120 g de bicarbonat de sodiu
• 1 linguriță de sare de mare fină
• 1-2 lingurițe de extract de mentă (sau ulei esențial de mentă)
• câteva lingurițe de apă distilată

Preparare

Puneți bicarbonatul de sodiu în râșnița electrică de cafea și mixați câteva secunde, până se face o pulbere fină. Dacă aveți sare grunjoasă, puteți aplica același procedeu pentru a o face fină.

Amestecați bicarbonatul de sodiu cu sarea și extractul de mentă într-un bol mic. Adăugați apoi câte puțină apă, amestecând continuu. Trebuie să obțineți o pastă omogenă, de o consistență potrivită pentru perierea dinților: nici prea moale, ca să curgă, nici prea vâscoasă, ca să nu poată fi întinsă.

Păstrați amestecul într-un borcănel de sticlă sau într-o cutiuță, într-un loc răcoros și întunecos din casă. rezistă circa 1-2 săptămâni.

Este important să folosiți apă distilată (sau apă fiartă și răcită), pentru a crește durata de valabilitate a produsului. Apa distilată va împiedica formare de mucegai sau alterarea pastei, pe o durata mai mare de timp.

Se folosește la fel ca pasta de dinți din comerț. Se ia puțin pe periuță și se spală dinții. Se clătește cu apă rece din abundență.

____________________

Sursă: Mountain Rose Herbs, DIY Toothpaste for a fresh mouth: https://blog.mountainroseherbs.com/diy-toothpaste-for-a-fresh-mouth

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.