DROPSURI pentru TUSE din CIMBRU, GHIMBIR și LĂMÂIE

De ce să dați bani pe bomboane de tuse scumpe din comerț când vi le puteți prepara singuri în casă? Pe lângă faptul că sunt mult mai accesibile, aveți control asupra tuturor ingredientelor pe care le puneți în ele.

În plus, satisfacția de a ne prepara propriile remedii în casă mai poate reduce din senzația incomodă de neputință pe care o avem atunci când suntem gripați sau răciți.

Dropsuri Pentru Tuse

Pentru a obține aceste bomboane aromate aveți nevoie de câteva ingrediente simple, pe care probabil le aveți deja în casă. Se pot folosi diferite mirodenii și plante, în funcție de preferință și gust.

Rețeta pe care v-o prezentăm ne oferă o multitudine de gusturi. Dropsurile sunt la început dulci, apoi acrișoare, iar la final picante.

______________________________________________________________________________________________________

Dropsuri pentru tuse – rețetă

Din cantitățile date ies circa 24 de dropsuri.

Ingrediente

• 170 g de miere
• 1 linguriță de rădăcină de ghimbir ras
• 1 linguriță de cimbru mărunțit
• 1 linguriță de suc de lămâie
• 1 praf de piper cayenne sau scorțișoară
• 1 praf de sare

Preparare

Puneți mierea, ghimbirul ras, sarea, piperul cayenne și cimbrul mărunțit bine (chiar măcinat) într-o cratiță mică, pe foc. Înfierbântați amestecul la foc mediu până ajunge la temperatura de 148 de grade Celsius sau până se transformă într-un sirop tare. Aveți grijă să nu ardeți siropul.

Între timp, puneți un strat gros de zahăr pudră pe o farfurie întinsă. Cu dosul unei lingurițe mici, faceți găurele în masa de zahăr, unde veți turna siropul.

Când siropul a ajuns la temperatura indicată, luați vasul de pe foc și adăugați sucul de lămâie. Amestecați bine și luați cu o linguriță din compoziție și turnați în formele făcute în zahăr. Ajunge câte ½ linguriță de compoziție pentru fiecare bomboană.

O altă variantă ar fi să picurați compoziția pe o foaie de copt, formând mai multe bomboane.

Trebuie să vă mișcați repede pentru că siropul se va întări în cratiță. Dacă observați că se întărește foarte tare, puneți-l din nou pe foc până devine lichid.

Lăsați dropsurile să se solidifice complet, apoi păstrați-le într-un recipient închis ermetic. Rezistă până la o săptămână sau până la o lună dacă sunt ținute în congelator.

______________________________________________________________________________________________________

Sursă: Be Mindful, Be Human, Cold Remedy Week 2017: Homemade Spicy Honey Thyme Lemon Cough Drops: http://www.bemindfulbehuman.com/index.php/cold-remedy-week-2017-homemade-spicy-honey-thyme-lemon-cough-drops/

1 comentariu

  1. Mierea nu e bine sa fie incalzita mai mult de 40°. La 148° e facuta praf si pulbere.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.