ALIFIE din MENTĂ și PIN pentru DURERILE de CAP

Această alifie conține două plante cu proprietăți calmante, care pot fi utile în durerile de cap ușoare sau moderate, nu și în migrene sau în durerile cronice.

Este o variantă naturală a cremelor din comerț, care nu conține conservanți artificiali sau substanțe dure, precum „sodium lauryl sulfat”.

Alifiile se numără printre cele mai simple produse naturale pe care ni le putem prepara singuri în casă. Avem nevoie de plante sau uleiuri esențiale, ulei vegetal și ceară de albine.

Plantele se lasă la infuzat o perioadă în uleiul vegetal, după care acesta se strecoară și se amestecă apoi cu ceara topită și eventual cu uleiurile esențiale.

Tot ceea ce trebuie să faceți este să vă documentați cu privire la cele mai bune plante pentru afecțiunea care vă interesează.

____________________________________________________________________________________________________

Alifie pentru dureri de cap – rețetă

Ingrediente

• 2 linguri de frunze uscate de mentă, mărunțite
• 2 linguri de ace de pin, mărunțite
• 160 ml de ulei de măsline
• 14 g de ceară
• ½ linguriță de ulei esențial de mentă

Preparare

Puneți plantele (menta și pinul) la infuzat în uleiul de măsline și lăsați-le 2 săptămâni într-un loc însorit din casă (pe pervaz). Strecurați apoi uleiul (poate fi păstrat ca atare un an de zile).

Când doriți să preparați alifia, amestecați 120 ml de ulei cu ceara într-un borcan. Puneți-l într-un vas cu apă care clocotește și încălziți amestecul până se topește complet ceara.

Când ceara a devenit lichidă, luați vasul de pe foc și adăugați uleiul esențial de mentă. Amestecați până la incorporare și turnați compoziția fierbinte în borcănele de sticlă sau cutiuțe de metal/plastic.

Verificați consistența alifiei punând o picătură pe mână. După ce se răcește, întindeți-o pe mână să vedeți dacă este suficient de bine legată. Dacă este prea moale, puneți din nou compoziția pe bain-marie și mai adăuga ceară. Dacă este prea tare, mai adăugați ulei.

Aplicați alifia de zona tâmplelor și a frunții pentru reducerea durerilor de cap. În cazul în care acestea persistă sau se înrăutățesc, consultați medicul.

Această alifie poate fi ținută 6-9 luni într-un loc răcoros și întunecos, sau ferit de lumina directă a soarelui.

____________________________________________________________________________________________________

Sursă: Reformation Acres, Peppermint Pine Headache Salve: http://www.reformationacres.com/2016/04/peppermint-pine-headache-salve.html

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.