UNGUENT natural pentru DURERI, din GHIMBIR (rețetă)

După ce veți descoperi această rețetă și o veți testa, cu siguranță nu veți mai cumpăra unguent din farmacii. Pe lângă faptul că sunt scumpe, conțin multe substanțe sintetice care pot fi dăunătoare.

Unguentul pe care vi-l prezentăm în acest articol este conceput doar din ingrediente naturale. Eficiența sa se datorează compușilor activi din ghimbir și piperul cayenne.

Unguent Dureri

Cayenne conține capsaicină, o substanță cu efecte analgezice naturale. Când este aplicată pe piele, capsaicina păcălește creierul să creadă că corpul este expus la o căldură extremă. Acest lucru îl determină să elibereze neurotransmițători care blochează durerea.

Ghimbirul conține compuși cu proprietăți antiinflamatoare și analgezice naturale, îndeosebi gingerol și shogaol.

Un studiu realizat la Universitatea din Miami a arătat că extractul de ghimbir ar putea substitui în viitor medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene. Ghimbirul a redus durerea și rigiditatea articulară la pacienții cu artrită la genunchi cu 40% mai mult decât placebo.

Cercetătorii au concluzionat că eficiența ghimbirul se poate datora faptului că acesta afectează anumite procese inflamatoare la nivel celular

Uleiurile folosite la această rețetă previn iritarea pielii, hidratează și ajută absorbția ingredientelor active. Ceara de albine ajută la solidificarea unguentului, dar are și beneficii pentru piele.

Uleiurile esențiale alese au de asemenea proprietăți antiinflamatoare puternice. Cuișoarele produc o senzație de amorțire a durerii, camforul stimulează circulația, desensibilizează nervii și produce o senzație răcoritoare și calmantă. Menta are proprietăți asemănătoare. Eucaliptul este analgezic.

_____________________________________________________________________________________________________

Unguent pentru dureri – rețetă

Ingrediente

• 60 ml de ulei de cocos
• 30 ml de ulei de măsline
• 1 linguriță de pudră de ghimbir
• ½ linguriță de piper cayenne măcinat
• 14 g de ceară
• 60 g de unt de shea
• câte 5-10 picături de ulei esențial de camfor, mentă, eucalipt și cuișoare

Preparare

Toate aceste ingrediente pot fi procurate de la magazinele naturiste.

Turnați uleiul de cocos și uleiul de măsline într-un borcan de sticlă și puneți-l într-o cratiță cu apă care stă pe foc. Adăugați ghimbirul și piperul măcinat.

După ce se înfierbântă, luați vasul de pe foc și lăsați-le să stea la infuzat o oră.

Strecurați apoi uleiul printr-o pânză de tifon dublu.

Puneți ceara la topit pe bain-marie. Adăugați untul de shea și amestecați până se topesc amândouă. Adăugați apoi uleiul strecurat și amestecați.

Lăsați amestecul să se răcorească puțin, apoi adăugați uleiurile esențiale. Amestecați ușor, pentru omogenizare.

Transferați compoziția obținută într-un borcănel de sticlă cu capac sau într-o cutie de metal sau de plastic.

Lăsați crema să se răcorească, apoi puneți capacul recipientului.

Luați o cantitate mică de alifie și lăsați-o să se topească puțin în palmă. Aplicați-o pe zona dureroasă și masați pielea cu mișcări circulare. Pielea se va înroși și se va înfierbânta.

Este recomandat să faceți un test înainte de a folosi acest unguent. Dacă apar iritații severe, îndepărtați unguentul cu apă și săpun.

Spălați bine mâinile după utilizare, pentru a evita atingerea membranelor mucoase.

Folosiți acest remediu cu regularitate, însă nu în cantități mari. Nu aplicați acest unguent pe corpul copiilor deoarece poate irita pielea.

Nu folosiți unguentul pe pielea afectată de tăieturi, zgârieturi sau iritații.

_____________________________________________________________________________________________________

Surse bibliografice:

1. Arthritis Foundation, Health Benefits of Ginger for Arthritis: http://blog.arthritis.org/living-with-arthritis/health-benefits-of-ginger/

2. Hello Glow, 6 NATURAL WAYS TO SOOTHE SORE MUSCLES + DIY ACHY MUSCLE RUB: http://helloglow.co/soothe-sore-muscles-diy-achy-muscle-rub/

3. Ann M. Bode and Zigang Dong, The Amazing and Mighty Ginger, Herbal Medicine: Biomolecular and Clinical Aspects, 2nd edition, Chapter 7: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK92775/

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.