Ceai de Rostopască – Pentru Candidă, Fibrom, Boli de Ficat, Cancer

Rostopasca (Chelidonium majus L.) este una din cele mai apreciate plante medicinale din mediul fitoterapeutic.

Are efecte benefice îndeosebi asupra inflamațiilor, tumorilor, sângelui sau ficatului. Ceaiul de rostopască are aplicații multiple, de la boli de ficat, splină și sânge, până la cancer.

Rostopasca (Alchemidas)

Rostopasca (Chelidonium majus L.)

Ceai de rostopască – Proprietăți

Ceaiul de rostopască este un antibacterian puternic, un antiinflamator la fel de tare, un antiseptic, antiviral, calmant, hipotensor, tonic cardiac, tonic hepatic, antitumoral și citostatic.

Extern, ceaiul ce rostopască luptă cu infecțiile provocate de bacterii, viruși, ciuperci sau fungi, dar și cu tumorile. Aplicat pe piele, este un cicatrizant rapid.

– Afecțiuni hepatice (hepatită virală A, B și C, icter, ciroză)
– Afecțiuni hepato-biliare (calculoză biliară, atonie veziculară, dischinezie biliară, colici biliare
– Boli de splină
– Boli de inimă (arteriosclerză cerebrală, ateroscleroză, colesterol mare)
– Isterie, insomnie
– Inflamații ale ochilor, ulcerații ale ochilor (se pun pe ochii închiși comprese cu decoct combinat de rostopască, timp de 30 de minute, apoi se spală)
– Fibrom uterin, infecții genitale – candidoza, trichomonas (spălături vaginale cu infuzie de rostopască, tătăneasă și mușețel, și cataplasme cu rostopască)
– Infecții ale pielii, ulcere, cancer de piele

1)  Ceai de rostopască pentru curățarea sângelui

Această plantă deosebită conține 12 alcaloizi care ajută la formarea de sânge și la curățarea lui, fiind recomandată în caz de anemie și leucemie (în amestec cu urzică).

2)  Tuse convulsivă, faringită, laringită

Se face gargară cu infuzie combinată de rostopască, 4-6 pe zi. Ceaiul trebuie să fie călduț. Pentru infecții în gât, într-un pahar cu infuzie combinată de rostopască se adaugă o linguriță de sare de mare, și se face gargară de 3 ori pe zi, timp de 3 minute.

3)  Boli hepato-biliare și renale

Rostopasca are o influență benefică mare asupra celulei hepatice. Ea curăță atât ficatul, cât și sângele, și stimulează de asemenea metabolismul. Ceaiul se poate bea pentru combaterea bolilor de ficat grave, biliare sau renale.

Pentru efecte mai bune, rostopasca se poate combina cu sunătoare și turiță-mare. Se prepară o infuzie, dintr-o linguriță de rostopască, 1 linguriță de sunătoare și una de turiță-mare. Se bea jumătate de litru pe zi, câte un pahar la 2 ore.

Pentru hepatita virală sunt bune băile cu rostopască (infuzie combinată), la mâini și picioare. Se adaugă 1-2 litri de infuzie în apa din cadă fierbinte, și se ține fiecare membru câte un sfert de oră. Nu se șterge cu prosopul.

Pentru ciroză, cel mai bine se ia tinctură de rostopască, amestecată cu tinctură de armurariu și pedicuță (cantități egale). Se ia câte o linguriță, de 4 ori pe zi pe stomacul gol, diluată cu apă, timp de 6 luni. Regimul alimentar este obligatoriu.

Rostopasca (Chelidonium majus L.)

Rostopasca (Chelidonium majus L.)

4)  Cancer și tumori

Pentru cancer, se prepară o infuzie dintr-o linguriță de rostopască la 250 ml de apă clocotită, și se ia câte o linguriță, la fiecare 3 ore. Nu se depășește doza de 1 linguriță pe zi.

Pentru fibrom uterin, cancer uterin, cervicită, infecții cu candidă, chlamydia, trichomonas, se fac spălături cu infuzie de rostopască.

Se folosește un irigator cu pară de cauciuc sau o seringă mare, fără ac. Se introduc în vagin minim 15 ml de infuzie.

Se stă apoi cu bazinul ridicat un sfert de oră, pentru a permite infuziei să rămână în vagin. Se fac 1-2 spălături pe zi. Durata tratamentului este de 14 zile pentru cervicită 14 zile și 49 de zile pentru fibrom uterin.

Pentru tumorile maligne și benigne, se pot pune cataplasme cu suc de rostopască (mai ales în combinație cu tătăneasă), timp de 49 de zile. Planta ajuta la retragerea tumorile.

Vezi si tratamente cu bicarbonat de sodiu pentru candida

Ceai de rostopască – Preparare

Infuzie combinată. Se prepară dintr-o linguriță de plantă mărunțită la o cană de apă caldă. Se lasă la macerat vreme de 8-12 ore.

Se strecoară ceaiul, și rămășițele se pun la infuzat în altă cană de apă clocotită 15-30 de minute. Ceaiul se combină cu maceratul și se consumă toată cantitatea în decursul a 24 de ore.

Infuzie simplă. Ceaiul se prepară dintr-o linguriță de plantă la o cană de apă clocotită. Se beau câte 2-3 cești de ceai pe zi, cu înghițituri mici. Nu se depășește doza de 1 linguriță de plantă pe zi.

Rostopasca – Contraindicații, precauții

Rostopasca în doze mari este toxică, mai ales cea proaspătă. Nu se depășește doza de 1 linguriță de plantă pe zi.

Nu se lasă la îndemâna copiilor, nu se pe perioada sarcinii și nu se aplică pe răni deschise.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

3 comentarii

  1. Chiar astazi am cules un brat de ROSTOPASCA .

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.