CHISTURI – tratamentul naturist recomandat de Maria Treben

Pentru tratarea chisturilor, se vor folosi toate plantele și remediile recomandate mai jos, conform recomandărilor Mariei Treben.

Coada-calului

Despre această plantă, terapeuta Maria Treben spunea că are capacitatea de a scoate tot răul afară din corp. Coada-calului „spală, curăță, arde, îndepărtează tot ce e stricat”.

Chisturi - Tratament Naturist

Chisturi – Tratament Naturist

În cazul chisturilor, coada-calului se va folosi sub formă de ceai și de comprese. Ceaiul se prepară dintr-o lingură de plantă și 1 cană cu apă clocotită. Se beau câte 2 căni pe zi, una dimineața, pe nemâncate, și una seara, cu 30 de minute înainte de culcare.

Compresele cu coada-calului se vor aplica peste noapte. Sunt miraculoase nu numai în cazul chisturilor, ci și a tumorilor, hematoamelor, adenoamelor, melanomului, abceselor și umflăturilor.

Se pune o mână de coada-calului într-o sită agățată peste un vas cu apă clocotită. Plantele se lasă să se înfierbânteze, și când sunt suficient de fierbinți și moi, se învelesc într-o pânză și se aplică pe locul unde există chistul. Peste compresă se mai pune o bucată de pânză curată, pentru a menține căldura. Acest aspect este foarte important pentru vindecare.

Pentru efecte maxime, trebuie să folosiți plante proaspete, verzi. În acest caz, aceleași plante se mai pot folosi încă de 2 ori, încălzite de fiecare dată.

Se pun 3 comprese pe zi:

– una după micul-dejun; compresa se lasă să acționeze 2 ore; se stă întins în pat
– a doua după masa de prânz; se lasă 2 ore; se stă în pat
– a treia înainte de a merge la culcare; se lasă peste noapte

Amestec de ceai

Pe lângă tratamentul intern (ceai) și extern (comprese) cu coada-calului, se va bea și acest ceai mixt, preparat din:

• gălbenele (300 g)
• coada-șoricelului (100 g)
• urzică (100 g)

Se amestecă plantele. Se ia 1 linguriță de amestec și se infuzează cu 1 cană de apă clocotită. Se bea câte 1,5 – 2 litri de ceai pe zi, cu înghițituri mici. Puteți păstra acest ceai cald într-un termos.

Comprese cu mic-bitter suedez

La fel de importante pentru vindecarea chisturilor sunt compresele cu bitter suedez. Acestea se vor aplica alternativ cu compresele cu coada-calului.

Se unge zona chistului cu alifie de gălbenele, apoi se umezește o bucată de vată (suficient de mare cât să acopere locul afectat) în bitter, și se aplică. Se acoperă cu o bucată de vată sau pânză uscată și la final se fixează cu o folie de plastic, pentru a menține căldura și a permite mobilitatea.

Aceste comprese se aplică la amiază, între prima și a doua compresă cu coada-calului și se lasă să acționeze 4 ore.

Sursă: „Plante Medicinale din Grădina Domnului”, Maria Treben

Citeşte mai multe despre:

22 comentarii

  1. Am încercat unele aşa zise remedii !NU AU NICI UN REZULTAT !!!

  2. La mine , tot ce am incercat cu trat. naturiste, am avut super rezultate…

  3. Cu ceaiuri am eliminat pietre de la rinichi, am scazut colesterolul, am facut creme , tincturi pentru eczeme, picior de atlet…etc, cu rezultate deosebite.

  4. Daca nu ai incredere in plante, nici rezultate nu ai…

  5. Coada calului e buna si pentru par si pentru infectii urinare…e miraculoasa!

  6. cat timp se face tratamentul acesta?😳 are efect si ptr chist la rinichi?

  7. Eu am numai uscat. Atunci nici sä nu incerc? Cä zice, numai plante verzi.

    • Aleonte Maria

      Are efect !
      Din planta proaspata efectul este mai rapid!
      Din planta uscata se poate face tinctura( reteta tot in cartea Mariei Treben), comprese cu tinctura pe piele unsa cu o crema( este recomandata crema de galbenele).
      Compresele aplicate inghinal au efect mai bun si mai rapid!
      Va doresc sanatate!!

  8. Retetele Mariei Treben sunt luate dupa preotul german Sebastian Kneipp ! Nu dau gres niciodata !

  9. ma intereseaza tratamentul.am RINICHI POLICHISTICI.ASTEPT RASPUNS.MULTUMESC

  10. Buna seara!Am si eu un baiat de 9 ani si de 4-5 luni i-a aparut un chist sinovial la mana dreapta.Am asteptat sa i se remita,dar parca i s-a marit si intarit.Ma intereseaza sa incerc tratamentul cu coada calului si bitterul romanesc,dar cat dureaza tratamentul,cand se vad rezultatele,care este reteta intreaga,cum sa folosesc?Daca poate cineva sa ma ajute.Multumesc.

  11. Buna dimineata ! Baiatului meu de 9 ani ,i-a aparut sub barbie,in urma unui mic traumatism,,o punguta cu sange de vre-un cm ,ca s-o descriu așa oarecum,diagnosticata ca BOTRIOMICOM.As dori sa evit operatia acesteia cu laser,si vin cu rugamintea de a ma ajuta cu niste sfaturi naturiste.As putea sa folosescceaiurile si compresele cu COADA CALULUI ? Sau ar fi alte remedii din alte plante ? Multumesc din suflet ! O zi buna va doresc !

  12. Buna ziua.
    Tratamentul acesta ii bun si pt.rinichi polichistici bilateral?
    Multumesc.

  13. Maria Treben e moarta ..demult ..au ramas ..cartile ei ..scrise . Foarte interesante ….

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.