Mierea de salcâm – beneficii preţioase pentru sănătate
Fiecare tip de miere produs de albinuţele harnice are specificul său. Mierea de salcâm este una din cele mai parfumate şi delicioase, întrucât are cea mai mare cantitate de fructoză.
Este considerată un tonic general, cu efecte bune în răceală, astenie şi nevroze. Este tipul de miere care se absoarbe cel mai uşor în corp.
Energia oferită de mierea de salcâm este un motiv important pentru a-ţi aproviziona cămara cu mai multe borcane, mai ales pe timp de iarnă.
Cuprins
Mierea de salcâm – proprietăți
Mierea de salcâm este numită miere „monofloră”. Aceasta înseamnă că albinele au fost „fidele” unui singur tip de floare şi au cules polen numai din salcâm.
Are de regulă o nuanţă transparentă, aproape incoloră.
Dar uneori poate căpăta un aspect galben pal, datorită fagurilor.
Este un tip de miere fluidă, care se cristalizează după 1-2 ani. Gustul mierii de salcâm este unic, foarte plăcut.
Conţine un cockteil puternic de vitamine, minerale şi enzime, esenţiale pentru o viaţă lungă şi sănătoasă:
Vitaminele B1, B2, B6, B12, fitohormoni, flavonoide și acizi organici.
Indicaţii terapeutice
Mierea de salcâm are efecte antiseptice, de aceea este recomandată mai ales în ameliorarea şi tratarea tusei.
Iată alte afecţiuni în care mierea de salcâm este indicată:
• infecţii bronhice
• guturai, astm, penumonie, tuberculoză
• gastrita hiperacidă – se recomandă o lingură de miere diluată în apă caldă, administrată înainte de masă pentru calmarea arsurilor
• ulcer – se recomandă miere de salcâm diluată în 200 ml de lapte fiert, seara, pentru vindecarea durerilor de stomac
• afecţiuni cardiovasculare
• convalescenţă – mierea de salcâm contribuie la întărirea imunităţii, mai ales la copii, gravide şi persoanele care se recuperează după o boală sau operaţie
• dereglări ale circulaţiei sângelui
• reumatism
• tulburări de memorie, insomnieMierea naturală vs. mierea falsificată
Mierea este un produs de mare preţ, procurat cu sudoare de către albine.
Ea poate fi ușor falsificată, sau contrafăcută, prin diluarea ei cu ceai de plante cu zahăr sau siropuri din zahăr.
S-au dezvoltat în ultima vreme numeroase metode de falsificare a mierii de albine. Când mierea miroase a salcâm foarte tare, e semn că aveţi de-a face cu un produs creat din infuzie de flori de salcâm.
În alte cazuri, mierea falsificată se obţine prin introducerea în stupi a unui produs din zahăr dizolvat în apă care capătă la final aceeaşi consistenţă, aromă şi culoare a mierii autentice.
Mierea autentică de salcâm se zahariseşte.
de salcim ,poliflora ,de floarea soarelui de acestea consum eu de rapita mai putina
Mierea de salcam este singura miere care NU se zahariseste.
Fiind o miere săracă în glucoza se cristalizează mai greu