Mierea de Salcâm – Beneficii Preţioase Pentru Sănătate

Fiecare tip de miere produs de albinuţele harnice are specificul său. Mierea de salcâm este una din cele mai parfumate şi delicioase, întrucât are cea mai mare cantitate de fructoză. Medicii naturişti o consideră un tonic general, un medicament important pentru răceală, astenie şi nevroze.

Mierea de Salcâm – Beneficii Preţioase Pentru Sănătate

Mierea de Salcâm – Beneficii Pentru Sănătate

Strămoşii noştri numeau mierea de salcâm adevărată hrană pentru organism. Este tipul de miere care se absoarbe cel mai uşor de corp. Energia oferită de mierea de salcâm este un motiv important pentru a-ţi aproviziona cămara cu mai multe borcane, mai ales pe timp de iarnă.

Mierea de salcâm – Proprietăți

Mierea de salcâm este numită miere „monofloră”. Aceasta înseamnă că albinele au fost fidele unui singur tip de floare şi au cules polen numai din salcâm.

Are de regulă o nuanţă transparentă, aproape incoloră. Dar de multe ori poate căpăta un aspect galben pal, datorită fagurilor. Este un tip de miere fluidă, care se cristalizează după 1-2 ani. Gustul mierii de salcâm este unic, foarte plăcut.

Conţine un cockteil puternic de vitamine, minerale şi enzime, esenţiale pentru o viaţă lungă şi sănătoasă:
Vitaminele B1, B2, B6, B12, fitohormoni, flavonoide și acizi organici.

CUMPĂRĂ ONLINE

[wcepe_products ids=’9503′ button=’Cumpără aici’]

Indicaţii terapeutice

Mierea de salcâm are efecte antiseptice, de aceea este recomandată mai ales în ameliorarea şi tratarea tusei. Iată alte afecţiuni pe care mierea de salcâm le tratează cu succes:

• Infecţii bronhice
• Guturai, astm, penumonie, tuberculoză
• Gastrita hiperacidă – se recomandă o lingură de miere diluată în apă caldă, administrată înainte de masă pentru calmarea arsurilor
• Ulcer – se recomandă miere de salcâm diluată în 200 ml de lapte fiert, seara, pentru vindecarea durerilor de stomac
• Afecţiuni cardiovasculare
• Convalescenţă – mierea de salcâm contribuie la întărirea imunităţii, mai ales la copii, gravide şi persoanele care se recuperează după o boală sau operaţie
• Dereglări ale circulaţiei sângelui
• Reumatism
• Tulburări de memorie, insomnie

Mierea naturală vs. mierea falsificată – cum să o recunoști

Mierea de Salcâm – Beneficii Preţioase Pentru SănătateMierea este un produs de mare preţ, procurat cu sudoare de albine. Foarte mulţi producători vând astăzi un tip de miere diluat, preparat din ceai de plante cu zahăr, sub masca mierii autentice.

S-au dezvoltat în ultima vreme numeroase metode de falsificare a mierii de albine. Când mierea miroase a salcâm foarte tare, e semn că aveţi de-a face cu un produs creat din infuzie de flori de salcâm.

În alte cazuri, „mierea” falsificată se obţine prin introducerea în stupi a unui produs din zahăr dizolvat în apă care capătă la final aceeaşi consistenţă, aromă şi culoare a mierii autentice.

Mai trebuie să reţineţi că mierea autentică se zahariseşte.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

loading...

3 comentarii

  1. de salcim ,poliflora ,de floarea soarelui de acestea consum eu de rapita mai putina

  2. Mierea de salcam este singura miere care NU se zahariseste.

  3. Fiind o miere săracă în glucoza se cristalizează mai greu

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.