Cacaua – un medicament natural impresionant

Cacaua este una din cele mai bune și naturale surse de sănătate și energie pentru organism.

Luptă împotriva stresului, dar și a unor boli.

Cacaua - un medicament natural impresionant

Cacaua – un medicament natural impresionant

Origini şi proprietăţi

Cacaua (Theobroma cacao) se extrage din arborele de cacao, originar din zona Americii Centrale.

Are una din cele mai lungi şi interesante istorii, atât ca aliment, cât și ca remediu.

Procesul de transformare a boabelor de cacao în pulbere şi unt  include prăjirea seminţelor, sfărâmarea, decojirea şi apoi măcinarea lor.

Pudra de cacauă conţine o cantitate foarte mare de grăsime solidă, din care se fabrică untul de cacao – folosit în cosmetică şi farmaceutică.

În compoziţia acestui aliment găsim de asemenea proteine, glucide, săruri minerale, flavonoide şi teobromină.

Cacaua – beneficii și indicații terapeutice

Cacaua are capacitatea de a stimula producţia de endorfine şi serotonină din creier – hormonii care induc o stare de bine.

Creşte imunitatea, intensifică circulaţia cerebrală și îmbunătățește funcțiile creierului.

De asemenea, s-a demonstrat că ea poate preveni bolile de inimă şi cancerul.

• Contribuie la buna funcţionarea a vaselor sangvine
• Combate formarea cheagurilor de sânge
• Reglează circulaţia sângelui
• Scade colesterolul
• Previne diabetul
• Creşte buna dispoziţie
• Îmbuntăţeşte funcţia intectuală
• Tratează pielea uscată
• Vindecă răni

Cum să o consumi

Cacaua este recomandată celor care suferă de hipertensiune, datorită efectului hipotensiv.

Se pot face cure de 2 săptămâni cu cacao caldă, timp în care se consumă câte 2 căni pe zi. Ajută la scăderea valorilor ridicate ale tensiunii arteriale.

O ceaşcă de cacao, cu lapte slab, neîndulcită la micul-dejun poate fi un stimulent excelent pentru creier!

Pentru tratarea rănilor şi a buzelor crăpate, se aplică unt de cacao pe zona afectată, de câteva ori pe zi.

Mămicile care au răni de la alăptat pot folosi untul de cacao pentru vindecarea zonei mamare.

Pudra de cacao se poate folosi în diverse produse dulci.

Cacaua închisă la culoare este cea mai sănătoasă, iar dintre sortimentele de ciocolată, cea mai bună este ciocolata neagră.

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

  1. Este adevàrat,eu folosesc de ceva timp.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.