CACAUA – medicament impresionant

Există anumite alimente care pot reface o stare de sănătate deteriorată. Cacaua este unul din aceste alimente care pot reda corpului şi minţii energia risipită din cauza stresului şi a oboselii de zi cu zi.

Cacaua Creşte Imunitatea şi Capacitatea Intelectuală

Cacao (Theobroma cacao)

Origini şi proprietăţi

Cacaua (Theobroma cacao) se extrage din arborele de cacao, din zona Americii Centrale. Are una din cele mai lungi şi interesante istorii, ca medicament şi condiment. Boabele de cacao se află în păstăile aroborelui. Procesul de transformare a boabelor de cacauă în pulbere şi unt este include: prăjirea seminţelor, sfărâmarea, decojirea şi măcinarea lor.

Pudra de cacauă conţine o cantitate foarte mare de grăsime solidă, din care se fabrică untul de cacao – folosit în cosmetică şi farmaceutică. În compoziţia acestui aliment mai putem găsi şi: flavonoide, proteine, glucide, săruri minerale şi teobromină.

Cacaua – Beneficii 

Se spune despre cacao că are capacitatea de a stimula producţia de endorfine şi serotonine din creier – hormonii care induc starea de fericire. În medicină, praful de cacao creşte imunitatea, ascute simţurile, tonifică psihicul şi intensifică circulaţia cerebrală. De asemenea, s-a demonstrat că acest aliment poate preveni bolile de inimă şi cancerul.

Efecte terapeutice

• Contribuie la buna funcţionarea a vaselor sangvine
• Combate formarea cheagurilor de sânge
• Reglează circulaţia sângelui
• Scade colesterolul
• Previne diabetul
• Creşte buna dispoziţie
• Îmbuntăţeşte funcţia intectuală
• Tratează pielea uscată
• Vindecă răni

Cum să o consumi

Cacaua poate fi considerat un medicament excepţional pentru cei care suferă de hipertensiune. S-au făcut numeroase studii de către fitoterapeuţiii din Europa în acest sens. În urma experimentelor, s-a demonstrat că acest ingredient reduce hipterensiunea arterială în mod natural.

Cacao - Beneficii pentru sănătate

Cacao – Beneficii pentru sănătate

Se recomandă aşadar consumul de cacao zilnic, pe o perioadă de 2 săptămâni. Efectul este de scădere a valorilor ridicate de hipertensiune arterială. Bolnavii hipertensivi sunt sfătuiţi să bea în fiecare zi câte 2 căni de cacauă caldă.

Pentru menţinerea unui psihic sănătos, oricine poate consuma dimineaţa câte o ceaşcă de cacao, cu lapte slab, neîndulcită. Este recomandat mai ales ca tratament pentru perioadele reci, friguroase.

Pentru tratarea rănilor şi a buzelor crăpate, se aplică unt de cacao pe zona afectată, de câteva ori pe zi. Mămicile care au răni de la alăptat pot folosi untul de cacauă pentru vindecarea zonei mamare.

Cacaua se poate incorpora foarte uşor în ciocolate, prăjituri, cozonaci, băuturi calde şi alte produse de cofetărie. Cacaua închisă la culoare este cea mai sănătoasă. Se recomandă în acest sens ciocolata neagră.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

loading...
Loading...

1 comentariu

  1. Este adevàrat,eu folosesc de ceva timp.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.