Două căni de cacao caldă pe zi dublează celulele stem din corp. Este concluzia unui studiu clinic, apărut în 2011 în jurnalul „Antioxidants & Redox Signaling”. Dr. William Li susține că ciocolata neagră mărește numărul de celule stem din corp, […]
Articole despre 'cacao'
Cacaua – o plantă amară cu beneficii dulci
Când ne gândim la ciocolată avem în minte doar gustul dulce și cremos al acestui desert. Nu ne putem imagina că semințele de cacao din care este făcută ciocolata sunt în realitate foarte amare. Plantele și alimentele amare au beneficii […]
Cacaua ne face fericiți și tineri – Anca Alungulesei
Ciocolata este dulcele preferat în vreme de stres, tristețe, surmenaj sau lipsă de concentrare. Studiile au demonstrat că antioxidanții din cacao afectează direct creierul și starea de spirit. Cacaua – aurul brun Aztecii considerau cacaua o băutură divină. O numeau […]
Consumul moderat de ciocolată protejează vasele de sânge, inima și pielea
√ Bazat pe studii științifice Un aliment aparent banal, prezent în toate gospodăriile, susține sănătatea creierului, inimii și pielii. Este vorba despre cacao, pe care mulți dintre noi o folosim doar la deserturi. Beneficiile consumului moderat de ciocolată Cacaua are […]
Cacaoa reduce ridurile și îmbunătățește elasticitatea pielii
√ Articol documentat Potrivit unui studiu din 2016, antioxidanții din cacao reduc adâncimea ridurilor și îmbunătățesc elasticitatea pielii. Cercetarea a fost realizată pe femei cu pielea îmbătrânită din cauza expunerii excesive la razele ultraviolete solare sau lumina artificială. Îmbătrânirea pielii […]
Trufe de ciocolată perfecte, din 2 ingrediente: lapte condesat și cacao!
Trufele de ciocolată sunt un desert select, pe care le primim de obicei în dar sau le oferim noi înșine celor dragi. Sortimentele din comerț conțin multe ingrediente și aditivi nedoriți. În plus, au un preț destul de ridicat. Vă […]
Cacaua susține buna-dispoziție, sănătatea vaselor de sânge și a oaselor
√ Articol documentat Cei mai mulți dintre noi considerăm cacaua un ingredient de cofetărie și o folosim doar la prăjituri. Este o mare pierdere, deoarece cacaua are proprietăți terapeutice valoroase, pentru care merită incorporată mai des în dieta noastră. În […]
Cacaua reglează răspunsul sistemului imunitar și inhibă virusul gripal
Informațiile prezentate în acest articol se bazează pe studii științifice. Link-urile către sursele citate sunt afișate la finalul articolului. Cacaua și ciocolata sunt surse excelente de antioxidanți – compuși cu un rol esențial în combaterea bolilor. Studiile au asociat consumul […]
Tinctura de cacao sprijină sănătatea vasculară și cardiacă
Orice plantă sau aliment poate fi transformat într-un produs terapeutic dacă îl macerăm o perioadă în alcool. Tinctura de cacao este un bun exemplu în acest sens. De ce tinctură de cacao? Ei bine, pentru că boabele de cacao sunt […]
Ciocolata neagră, mai bună decât medicamentele pentru tuse?…
√ Articol documentat Ciocolata neagră calmează tusea și poate fi chiar mai eficientă în această privință decât codeina (medicament antitusiv). Cel puțin așa spune un studiu realizat de britanici. Autorul studiului susține însă că rezultatele cercetării sale au fost interpretate […]
Cremă de miere și cacao – desertul sănătății familiei tale!
√ Articol documentat Am văzut de curând într-un magazin un borcănel cu cremă de miere și cacao și mi-a atras atenția. Energie pe pâine la micul-dejun! Nu conținea aditivi, părea un desert natural și delicios. Însă era destul de scumpicel. […]
CREIERUL iubește CIOCOLATA neagră – dr. Alexandru Vlad Ciurea
Dacă există un aliment pe care creierul îl preferă și vrea să îl mâncăm mai des, acela este ciocolata neagră. Profesorul dr. Alexandru Vlad Ciurea enumeră ciocolata neagră, cacao, mierea de albine și apa printre alimentele de care are nevoie […]
CACAO îmbunătățește GÂNDIREA, ATENȚIA și MEMORIA
Ciocolata este întotdeauna un cadou inspirat. Ea exprimă prețuire, eleganță, finețe și dragoste. Oamenii de știință au mai descoperit un efect al ciocolatei: îmbunătățirea funcțiilor cognitive. Cercetătorii italieni au testat efectele flavanolilor din cacao pe 90 de persoane vârstnice (61 […]
CIOCOLATA NEAGRĂ ajută la îmbunătățirea VEDERII
Beneficiile consumului de ciocolată neagră sunt tot mai numeroase și mai bine documentate. Studiile realizate în ultimele decenii aduc informații surprinzătoare cu privire la potențialul terapeutic al acestui aliment. Semințele plantei de cacao au fost descoperite și întrebuințate pentru prima […]
CACAO – un puternic agent ANTIOXIDIANT, care protejează NEURONII și ajută la scăderea în GREUTATE
Articol scris de Ana-Maria Postolache Cacao este un ingredient asociat cel mai des astăzi cu dulciurile, precum ciocolata, prăjiturile și torturile. Oamenii de știință spun însă că în trecut, pudra de cacao era apreciată și folosită mai mult în scop […]