Rețetă Bitter Românesc – Preparare Acasă

Fără nici o îndoială, a venit timpul pentru reincorporarea semințelor, ierburilor și plantelor medicinale în dieta noastră zilnică, alături de mai mult soare, aer și apă curată sau dragoste – principii vitale pentru existența umană.

Rețetă Bitter Românesc  (Image courtesy sxc.hu)

Rețetă Bitter Românesc (Image courtesy sxc.hu)

Plantele medicinale și preparatele curative naturiste încep încet-încet să își găsească din nou locul central în medicină, despre care se spune că este atât o știință, cât și o artă a auto-vindecării corpului uman. În caz contrar, sistemul medical convențional se va prăbuși sub greutatea tot mai mare a corupției și a refuzului de a accepta vindecare naturală.

Foarte multe familii aleg să își prepare propriile leacuri în casă, pentru a beneficia de potențialul maxim al plantelor. Bitterul românesc este unul din cele mai complexe și dinamice remedii care incorporează cele mai bune plante medicinale și proprietățile. În câteva picături de bitter se regăsește o întreagă farmacie a naturii, de care ne putem folosi la nevoie, în caz de accidentări sau boli grave.

Rețetă Bitter Românesc

Există mai multe rețete de preparare a bitterului, în funcție de numărul de plante folosit. Bitterul românesc conține de regulă 39 de plante medicinale și aromate cu proprietăți terapeutice din cele mai puternice. Însă o rețetă mai simplă, care se poate adopta ușor este cea a bitterului de 12 plante.

Ingrediente

___________________________________________________________________________________________

Se folosesc câte 2 lingurițe din următoarele plante:

• Pelin
• Anghinare
• Angelică (rădăcină)
• Troscot (iarbă)
• Ienupăr (boabe)
• Dafin
• Salcâm (flori)
• Frasin (frunze)

Și câte o linguriță din următoarele plante:

• Urzică (rădăcină)
• Fenicul (semințe)
• Rășină de brad (pulbere)
• Șofran (pulbere)

Preparare

___________________________________________________________________________________________

Pentru prepararea bitterului avem nevoie de un borcan de 2 litri, cu filet, care se închide ermetic. Se adaugă toate plantele bine amestecate, și apoi se toarnă pestele ele 1,5 litri de alcool alimentar de 50-60 de grade.

Borcanul se lasă la macerat 14 zile sau mai mult. La final, tinctura se strecoară printr-un tifon dublu, și se păstrează într-o sticlă de culoare închisă, cu capac ermetic, la loc întunecos și răcoros, sau la frigider.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.