Cum să prepari în casă un bitter digestiv

După cum o spune și numele, bitterul digestiv este un remediu cu efecte tonice asupra digestiei

Sunt deosebit de utile în situațiile în care mâncăm prea mult sau consumăm preparate bogate în grăsimi, calorii și carbohidrați.

Cum să prepari în casă un bitter digestiv

Cum să prepari în casă un bitter digestiv

Inclusiv produsele intens rafinate, bogate în zahăr și sare, cad greu la stomac și afectează procesele digestive.

Consumate cu regularitate, bitterele digestive produc un efect stimulator asupra digestiei și binefăcător asupra unui stomac încărcat. Mai mult decât atât, ajută inclusiv la reducerea poftelor alimentare.

Deși le găsim în comerț, îndeosebi la magazinele naturiste, le putem prepara și noi în casă. Există foarte multe plante și ingrediente care pot fi incorporate într-un bitter digestiv.

Cele mai bune sunt plantele și alimentele amare, care stimulează răspunsul digestiv înnăscut și pregătesc corpul pentru a primi mâncarea.

Totodată, alimentele amare activează ficatul și stimulează producția de enzime și sucuri digestive care ajută stomacul să digere mai ușor mâncărurile consumate.

Administrare cu 15 minute înainte de o masă, acestea cresc activitatea intestinală, stimulează sucurile biliare, și totodată au un efect calmant asupra nervilor și a ritmului cardiac

_____________________

Rețeta pe care v-o prezentăm conține păpădie, o plantă care stimulează arderea și eliminarea grăsimilor și ajută la eliminarea toxinelor din corp.

Fructele citrice, precum portocala și grepfrutul, conțin cantități mari de acid citric, care măresc aciditatea stomacului și îmbunătățesc digestia. Înmuierea cojilor de fructe citrice în alcool ajută la extragerea principiilor amare atât de folositoare digestiei.

Acest bitter mai conține salvie, o plantă care calmează stomacul balonat, reduce durerile, arsurile stomacale și stimulează apetitul.

Cardamomul este un condiment util în numeroase probleme digestive. Stimulează vezica biliară, ficatul și pofta de mâncare.

Bitter digestiv – rețetă

Ingrediente

• 1 portocală
• 2 linguri de ceai de frunze de păpădie
• 3 frunze proaspete de salvie
• 8 păstăi de cardamom
• 240 ml de votcă, rom alb sau gin

Preparare

Desfaceți portocala și tăiați coaja în bucăți mici. Înlăturați membrana albă de dedesubt, pentru a nu amărî preparatul.

Puneți bucățile de coji într-un borcan de sticlă de 300-400 g. Adăugați ceaiul de păpădie, frunzele de salvie și boabele de cardamom.

Turnați alcoolul până la gura borcanului și puneți capacul. Agitați borcanul de câteva ori, pentru a ajuta la omogenizarea ingredientelor.

Puneți borcanul într-un loc răcoros și întunecos din casă. Lăsați plantele la macerat timp de 2-3 săptămâni, agitând recipientul zilnic.

Strecurați lichidul printr-o pânză de tifon. Aruncați materiile macerate și păstrați tinctura rezultată.

Transferați bitter-ul în sticle închise de culoare.

Mod de utilizare

Se administrează câte ½ pipetă, cu cel puțin 15 minute înainte de o masă. Bitterul se pune direct pe limbă, se înghite, după care se bea apă.

Sau se diluează cu 1 lingură de apă minerală (sifon).

Se poate lua înainte de fiecare masă, sau în situații de stomac deranjat, indigestie ori arsuri stomacale.

____________________

Sursă: Hello Glow, HOW TO MAKE YOUR OWN DIGESTIVE BITTERS: http://frame.bloglovin.com/?post=5992315255&blog=12668521&frame_type=none

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.