2 lingurițe de BITTER SUEDEZ pe zi previn DURERILE și ÎMBOLNĂVIRILE de orice fel – Maria Treben

Bitterul suedez este considerat un elixir al tinereții și longevității.  Formula originală aparține medicului  suedez Paracelsus, care l-a creat cu scopul de a armoniza toate funcțiile organelor interne mari și a aduce beneficii întregului corp, intitulându-l „Elixir Ad Longam Vitam” (un medicament pentru o viață lungă).

Au trecut 200 de ani până când rețeta originală a fost descoperită de dr. Claus Samst și dr. Urban Hjärne în secolul al 17-lea. Dr. Samst a atins vârsta de 104 ani, sfârșindu-și viața într-un accident de călărie, iar dr. Hjärne a trăit până la 83 de ani, într-o perioadă în care speranța de viață era foarte mică, de 30-40 de ani.

După moartea doctorului Samst, elixirul a fost denumit Schwedenbitter (Bitter suedez). Acesta a lăsat în urmă un manuscris în care descrie 46 de afecțiuni care pot fi vindecate cu ajutorul acestui bitter.

Terapeuta austriacă Mariei Treben a popularizat acest remediu, cu care a obținut numeroase vindecări, menționate în cărțile ei. Aceasta susține că rețeta originală a bitterului suedez i-a fost transmisă familiei ei de către dr. suedez Samst.

Formula cuprinde următoare ingrediente: 10 g de aloe (care poate fi înlocuită cu rădăcină de gențiană sau pulbere de pelin), 10 g de rădăcină de angelică, 5 g de lemnul-Domnului, 5 g de mană, 5 g de smirnă, 10 g de camfor natural, 10 g de rădăcină de revent (rubarbăr), 0,2 g de șofran, 10 g de foi de sena, 10 g de Theriak venețian și 10 g de rădăcină de curcumă.

Plantele se pun într-o sticlă și peste ele se toarnă 1,5 litri de alcool (rachiu de secară de 38-40 de grade). Se lasă la macerat 2 săptămâni, într-un loc călduros, agitând recipientul zilnic.

Se strecoară în cantități mici, care se păstrează în sticluțe brune de la tincturi vechi, în frigider. Cu cât bitterul stă mai mult, cu atât îi crește eficiența.

La noi în farmacii și în magazinele naturiste se găsește o formulă de bitter suedez după această rețetă.

Formulele de bitter sunt recunoscute pentru efectele lor benefice asupra digestiei datorită acțiunii stimulente asupra ficatului pe care plantele amare le au. Acestea stimulează apetitul, eliberarea de sucuri digestive din pancreas, duoden și ficat, stimulează fluxul biliar și detoxifierea ficatului și reglează secrețiile pancreatice care reglează nivelul zahărului din sânge.

Maria Treben susține că bitterul suedez este „un adevărat elixir al vieții, un apărător indispensabil al sănătății noastre, care n-ar trebui să lipsească din nici o farmacie de casă”.

Recomandarea terapeutei constă în administrarea a 2 lingurițe de bitter suedez în fiecare zi, una dimineața și una seara. Potrivit autoarei, acest remediu este un mijloc prin care putem preveni durerile și bolile care se abat asupra noastră.

Surse articol:
1. http://www.originalswedishbitter.com/history-of-sweden-bitter
2. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27603304
3. https://thegreenfarmacygarden.com/2012/12/17/things-go-better-with-bitters
4. http://www.originalswedishbitter.com/history-of-sweden-bitter

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

  1. Timoftel Lucica

    Buna dimineața. Sunt cardiaca, pot lua bitter suedez? Mulțumesc!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.