Rețete de casă împotriva căderii părului

Alimentaţia săracă în vitamine şi minerale, ritmul de viaţă alert şi mediul înconjurător poluat sunt factori care astăzi ne afectează în mod evident sănătatea la nivel interior, dar şi la exterior.

Căderea părului este unul din semnele care ne spun că ceva nu e în regulă cu noi.

Rețete de casă împotriva căderii părului

Rețete de casă împotriva căderii părului

Nu trebuie să ai un păr vopsit pentru a observa fire degradate şi căzute. Este natural să suferim pierderi de păr, însă nu în cantităţi uriaşe.

Zilnic pierdem în mod normal între 50 şi 100 de fire de păr. Dacă însă de fiecare dată când dai cu pieptenele prin păr strângi o mână-două de fire, acest lucru poate semnala o problemă. caz alarmant.

Căderea părului – tratamente naturiste

Există metode de îngrijire zilnică a părului care constau în folosirea unor preparate tradiţionale, bazate pe leacuri medicinale.

Femeile de azi se simt mai bine să cumpere produse cosmetice scumpe decât să încerce ceva naturist. Cu toate aceste, metodele comerciale sunt toxice şi pot fi dăunătoare pentru scalp.

Reţetele alternative ajută la îndesirea părului, la regenerarea lui şi mai ales la creşterea lui în mod natural.

Balsam de nuc

Acesta este un remediu care poate fi pregătit şi folosit la domiciliu. Este ideal pentru hidratarea scalpului şi a părului şi luptă eficient contra pierderii părului.

Se fierb 50 g de muguri sau mlădiţe de nuc în150 g untură de porc, vreme de 45 de minute. Se aplică amestecul rece pe pielea capului şi se face un masaj uşor. Este bine să se repete acţiunea mai multe zile, altfel nu vei vedea roadele prea curând!

Loţiune cu năsturel

Planta năsturel este recomandată celor cu păr fragil şi moale.

Loţiunea (de clătire) se prepară dintr-o mână de năsturel tocat, o lingură de oţet de fructe amestecat cu un litru de apă. Se lasă la macerat peste noapte şi se strecoară a doua zi.

Se toarnă amestecul peste părul splăat în prealabil şi se clăteşte. Are efecte revigorante la nivelul firului de păr.

Tinctura de propolis

Popolisul este un medicament-minune folosit pentru numeroase afecţiuni interne şi externe. Conţine uleiuri şi nutrienți importanți, precum fier, magneziu, cupru şi zinc.

În căderea părului, are efect asupra pielii capului, vindecând eczemele. Stopează căderea părului, fortifică rădăcina şi firul de păr. Se pot prepara tincturi, răşini vegetale şi uleiuri din propolis.

Mască de păr cu gălbenuș de ou și miere 

Se masează scalpul cu acest amestc şi se lasă 30 de minute să acţioneze. Se poate repeta procedeul de 2-3 ori pe săptămână.

Scoțișoară și ulei de măsline

Se masează pielea capului c acest amestec şi se lasă 15 minute. Se clăteşte şi se aplică şamponul. Tratementul constă în aplicarea acestei măşti de 2-3 ori pe săptămână.

Ulei de ricin şi ulei de migdale

Se prepară o soluţie din părţi egale şi se aplică pe scalp o dată pe săptămână.

Alte soluții contra căderii părului

Alimentația joacă un rol important în menținerea sănătății părului și pielii.

Consumați mai multe alimente bogate în Vitamina A. Această substanţă îndepărtează mătreaţa, protejează scalpul împotriva poluării şi a radiaţiilor din jur. Apoi, are şi rol stimulator asupra creşterii părului.

Vitamina F ajută la hidratarea pielii capului şi a firului de păr, prevenind totodată albirea prematură a părului.

Produsele bazate de alge marine şi uleiuri vegetale stimulează circulaţia la nivelul pielii capului şi ajută la reglarea producţiei de sebum.

Părul purtat des în coadă sau împletit poate duce la pierderea unui număr semnificativ de păr.

1 comentariu

  1. AM SA INCEP UN TRATAMENT DINTRE CELE VAZUTE AICI TREBUIE SA MA DECID CU CARE

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.