Rădăcina de păpădie – taie pofta de mâncare, detoxifică corpul. Benefică în afecțiuni hepato-biliare, renale, cutanate
Rădăcina de păpădie are beneficii importante pentru organismul nostru. Din păcate, puțini dintre noi avem posibilitatea să o recoltăm direct din natură.
Vestea bună este că o putem găsi în magazinele naturiste, sub formă de ceai, capsule, tinctură sau pulbere. Cei de la Fares au pulbere de rădăcină de păpădie la borcan. Este un produs foarte bun, care merită consumat.
Rădăcina de păpădie – proprietăți și efecte benefice
Rădăcina de păpădie are proprietăți diuretice și depurative. Prin faptul că mărește diureza, contribuie la curățarea corpului de toxine. Favorizează eliminarea excesului de acid uric.
Păpădia curăță sângele și implicit pielea. Datorită efectului detoxifiant, este recomandată în afecțiunile cutanate și alergice.
Rădăcina de păpădie este un bun stomahic, coleretic și colagic. Produce o stimulare a secrețiilor gastrice și biliare. Ajută la evacuarea bilei.
Cumpără pulbere de rădăcină de păpădie
Susține buna funcționare a stomacului, ficatului, bilei și rinichilor (ajută funcția excretoare). Ajută la reducerea poftei de mâncare și la slăbit. Combate constipația.
Rădăcina de păpădie – recomandări
Păpădia este renumită pentru acțiunea ei benefică asupra ficatului, bilei, căilor urinare și pielii. Iată și principalele recomandări ale pudrei de rădăcină de păpădie:
→ hepatite
→ pietre la bilă
→ colecistopatie
→ pietre la rinichi
→ colesterol crescut
→ constipație
→ acid uric crescut
→ afecțiuni ale pielii
→ afecțiuni alergice
Cum se consumă rădăcina de păpădire
Pulberea de rădăcină de păpădie poate fi administrată ca atare, sau folosită la ceai ori cafea. Producătorii recomandă administrarea unei lingurițe de pulbere de păpădie, de 3-4 ori pe zi.
Rădăcina de păpădie cu miere
Se amestecă 1 linguriță de pulbere de păpădie cu 1 linguriță de miere (sau apă) și se consumă pasta rezultată. Se pot lua câte 3-4 lingurițe din această pastă pe zi.
Este indicat să o țineți sub limbă 10 minute și apoi să o înghițiți, cu suficientă apă. Acest lucru optimizează absorbția.
Cumpără tinctură Hepato-biliară
Ceai din rădăcină de păpădire
Ceaiul din rădăcină de păpădie se prepară dintr-o linguriță de pulbere și 1 cană de apă clocotită. Se lasă 10-15 minute la infuzat, după care se strecoară. Se pot bea câte 3-4 căni de ceai de rădăcină pe zi. Este recomandat ca administrarea să se facă înainte de mese.
Macerat de rădăcină de păpădie
Se amestecă 4 lingurițe de pudră de păpădie cu 1 litru de apă, într-un borcan sau într-o sticlă cu gura largă. Se închide, se agită bine și se lasă la macerat peste noapte. Întreaga canitatea se bea pe parcursul unei zile.
Contraindicații la rădăcina de păpădie
Acest produs nu este indicat persoanelor care au obstrucții ale căilor biliare sau hiperaciditate stomacală.
Citește și –