Păpădia este folositoare tuturor celor care suferă de ficat și au pete pe obraz – Pr. Iov Burlacu de la Neamț ne spune cum să o utilizăm
Păpădia se regăsește în toate cărțile de plante medicinale și remedii naturiste. Are deopotrivă valoare nutrițională și terapeutică.
Părintele Iov Burlacu – rețetarul de la Neamț recomandă păpădia în mod deosebit persoanelor care au probleme cu ficatul.

Papadia ajuta in bolile de ficat, bila si piele
Păpădia – leac pentru ficat, bilă, rinichi, piele
Atât părțile aeriene, cât și rădăcina pot fi folosite în scop culinar sau medicinal. Ajută în afecțiunile ficatului, vezicii biliare, rinichilor și pielii.
Păpădia are un efect depurativ deosebit, motiv pentru care este recomandată în problemele ficatului și pielii. Curăță sângele, crește diureza, purifică organismul de toxine și face pielea mai curată și frumoasă.
Ceai de păpădie – rețetă
Ceaiul de păpădie se poate prepara din frunze, flori sau rădăcină. Se folosesc 30 g de plantă la 1 litru de apă. Se lasă la infuzat câteva minute, după care se strecoară. Rădăcina trebuie fiartă circa 7-10 minute.
Părintele Burlacu recomandă să se bea câteva căni de ceai pe zi în caz de ficat umflat (ficat mărit), pietre la rinichi, pietre la vezica biliară sau boli de piele.
Cumpără tinctură Hepato-biliară
Ceaiul din flori de păpădie ajută mult pielea. Se va folosi extern, direct pe zonele afectate. Se folosește un pumn de flori la 1 litru de apă. Se fierb până când lichidul scade la un sfert. Ceaiul obținut se strecoară prin tifon și se aplică pe ten. Se tamponează porțiunile întunecate de pe față.
Cu acest ceai se pot face spălături ale tenului dimineața și seara. Ajută la estomparea acelor pete maronii inestetice.
Suc de păpădie
Acesta se obține din rădăcina de păpădie. Rădăcinile se recoltează toamna și se strivesc. Zeama rezultată se administrează în bolile de ficat, digestie dificilă sau bilă leneșă. Se iau câte 2 linguri î fiecare zi.
Cumpără pulbere rădăcină păpădie
Articole similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte articole utile despre păpădie:
Rădăcina de păpădie – taie pofta de mâncare, detoxifică corpul. Benefică în afecțiuni hepato-biliare, renale, cutanate
Mestecați frunze și tulpini de păpădie dacă aveți diabet – scad zahărul din sânge
Digestie lentă sau dificilă, constipație? Beți ceai de păpădie!
Sursă articol: Preotul Iov Burlacu, Păpădia, Editura Paralela 45, Pitești, 2009, pp. 112-113