Soluție naturală de vopsit ouă roșii – o poți folosi pe toată perioada dintre Paști și Înălțare

Dacă încă nu aveți curaj să vopsiți ouăle prin mijloace naturale, încercați rețeta pe care v-o arăt mai jos. Veți avea rezultate garantate. 

Vopselele de ouă din comerț sunt pline de chimicale care trec de coaja oului și pătrund în interior.

Solutie naturala de vopsit oua rosii - rezista luni de zile

Solutie naturala de vopsit oua rosii – rezista luni de zile

Cu siguranță ați observat că atunci când decojiți ouăle colorate cu vopsele sau soluții chimice albușul este colorat și el în roșu.

Cojile de ceapă sunt cel mai eficient colorant natural pentru ouăle de Paște. Unii adaugă și puțin vin roșu când pregătesc soluția, însă nu este obligatoriu. 

Puteți folosi coji de ceapa galbenă sau roșie, sau o combinație. Mergeți într-un magazin alimentar cu autorservire și colectați cojile care rămân în lădița cu ceapă. Puneți și câteva cepe în pungă pentru a trage la cântar. 

Soluția pe care v-o arăt rezistă luni de zile, fără să se altereze, deoarece are sare și oțet. O puteți folosi pe toată perioada dintre Paști și Înălțare, când aveți nevoie de ouă roșii. 

Articole similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte articole utile pe această temă:

Este o obrăznicie la adresa lui Hristos să vopsiți ouăle în galben, verde, albastru
Tradiția înroșirii ouălor de Paști pornește de la femeile mironosițe
Ouă vopsite cu coji de ceapă

Vopsea de oua din coji de ceapa

Vopsea de oua din coji de ceapa

Solutie coji ceapa pentru oua

Solutie coji ceapa pentru oua

Vopsea naturala oua

Vopsea naturala oua

Oua vopsite cu coji de ceapa

Oua vopsite cu coji de ceapa

Oua vopsite rosii Pasti

Oua vopsite rosii Pasti

Oua rosii Pasti

Oua rosii Pasti

Oua rosii facute cu coji de ceapa

Oua rosii facute cu coji de ceapa

 

Solutie coji ceapa pentru oua

Soluție naturală de vopsit ouă roșii

Ingrediente
  

  • coji de ceapă galbenă și / sau roșie
  • 4 linguri de sare
  • 8 linguri de oțet
  • apă

Mod preparare rețetă
 

  • Umpleți o cratiță mare cu coji de ceapă, pe trei sferturi.
  • Completați cu apă până sus.
  • Așezați cratița pe aragaz la foc mare, cu capacul pus.
  • Adăugați sarea și oțetul. Când apa începe să clocotească, reduceți temperatura.
  • Lăsați cojile să fiarbă la foc redus circa 20-30 de minute.
  • Stingeți focul și puneți capacul. Lăsați soluția la infuzat 8 ore sau peste noapte.
  • Cu o paletă, sau cu mâinile acoperite de mănuși, scoateți cojile din apă.
  • Turnați apoi soluția printr-o sită pentru a filtra bine toate reziduurile de coji. Dacă rămân coji ouăle nu se vor colora uniform.
  • Turnați soluția colorată din nou în cratiță și mai adăugați 2 lingurițe de sare și 4 linguri de oțet. Așezați ouăle pregătite pentru vopsire în cratiță.
  • Eu am pus diverse frunzulițe pe ouă, le-am învelit în ciorapi subțiri sau în plasă și apoi le-am pus la fiert în soluția de coji.
  • Fierbeți ouăle 8-10 minute, apoi scoateți-le cu o paletă. Nu este nevoie să le mai lăsați în soluția colorată, deoarece se înroșesc suficient de mult prin fierbere.
  • Ale mele au ieșit foarte frumoase, de un roșu intens.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.