GELATINA – secretul unui păr puternic și strălucitor (rețetă simplă)

Foarte multe șampoane din comerț conțin silicon, o substanță care-i oferă părului un înveliș mai fin și strălucitor. Aceasta este doar ceea ce se vede la suprafață, și nu un beneficiu autentic. În realitate, siliconul are un efect opus: usucă părul și-l face mai fragil și predispus la rupere în timp, prin faptul că blochează accesul umidității la firul de păr.

Mască de Păr din Gelatină

Mască de Păr din Gelatină

O alternativă mult mai bună pentru siliconul și șampoanele comerciale este gelatina. Această substanță naturală conține keratină – o proteină care se leagă de păr pentru a-l face mai rezistent și mai ferm. Spre deosebire de proteinele integrale, precum cele din gălbenușul de ou, care se leagă greu de păr, proteinele parțial gătite din gelatină se leagă ușor.

Gelatina se lipește foarte bine mai ales de zonele de păr afectate, hrănind totodată întreg firul de păr. Gelatina oferă părului mai multă finețe, îi intensifică luciul natural și reduce riscul de rupere. Unele persoane care au folosit această mască susțin că gelatina reduce de asemenea tendința de încrețire a părului după uscare.

Mască de păr din gelatină – rețetă

Ingrediente

• 1 lingură de gelatină pulbere
• 80 ml de apă
• 1 linguriță de oțet de mere
• 1 linguriță de miere

La lista de mai sus puteți adăuga și alte ingrediente opționale, benefice pentru păr:

– ulei de cocos (încălzit și strecurat), ulei de măsline sau ulei de argan
– infuzie de rozmarin, urzică și mentă (dau mai multă strălucire părului)
– infuzie de salvie și flori de soc (pentru părul uscat)
– 1-2 linguri de pastă de banană sau avocado (pasate cu furculița sau la blender) pentru hidratarea părului
– 12-15 picături de ulei esențial de rozmarin (pentru strălucire)
– 12-15 picături de ulei esențial de mușețel (pentru păr uscat)
– 12-15 picături de ulei esențial de arbore de ceai (pentru păr gras)

Preparare

Puneți apa rece într-o crăticioară, și adăugați pulberea de gelatină, amestecând cu un tel, pentru a preveni formarea de cocoloașe. Puneți vasul pe foc și lăsați amestecul să se încălzească, până când spumegă. Amestecați des cu o lingură pentru ca gelatina să nu se prindă de fundul vasului. Când amestecul spumegă, luați vasul de pe foc. După ce s-a mai răcorit adăugați mierea, oțetul și alte ingrediente opționale (din cele enumerate).

Utilizare

Când amestecul este cald, confortabil la atingere, aplicați-l pe părul curat, umezit înainte. Pentru a aplica mai ușor masca, turnați o parte pe scalp și masați bine rădăcina, și apoi înmuiați și vârfurile în amestec. Este bine ca masca să acopere toată suprafața scalpului și părului. Lăsați masca să acționeze 10-30 de minute, acoperind părul cu o folie de plastic. Clătiți cu apă și spălați părul normal.

Dacă simțiți că părul este țeapăn la atingere după tratament, mai clătiți-l o dată cu apă, pentru eliminarea excesului, apoi șamponați din nou. Data viitoare, înjumătățiți cantitatea de gelatină folosită la prepararea măștii.

Nu faceți acest tratament mai mult de o dată pe săptămână. Cel mai bine este o dată pe lună.

Citeşte mai multe despre:

7 comentarii

  1. o intrebare va rog,ce fel de gelatina,aceea alimentara?

  2. MiNi MiNi câte feluri de gelatină cunoști?

  3. Mirela, dacă dorești, poți încerca masca făcută cu Aloe Vera + Ulei de cocos:
    Scoți miezul din doua, trei frunze de aloe, le pizezi bine, bine, cu o furculita, apoi pui o lingură cu ulei de cocos ( uleiul trebuie încălzit puțin înainte de a-l pune) Amesteci compoziția pana devine omogena, apoi o aplici pe parul umed. Îți acoperi parul cu o punga normala, apoi cu un prosop. Se ține 30 minute după care speli parul normal. Și gata. O sa vezi ce rezultate super!
    Masca se aplica odată la 15 zile.

  4. multumesc mult de tot :* o sa incerc

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.