Macerat de PĂTLAGINĂ în oțet pentru ACNEE – rețetă de casă eficientă

Acneea nu îi afectează numai pe adolescenți, ci și pe adulți. Remediul pe care vi-l prezentăm în acest articol funcționează mai bine decât cele mai puternice medicamente (antibiotice) și unguente de pe piață, care nu sunt lipsite de efecte negative.

Pătlagină Pentru Acnee

Pătlagină Pentru Acnee

Acneea este cauzată de tulburări hormonale (dieta plină de dulciuri și alimente procesate) și de un nivel de toxicitate mare. Planta pe care o vom folosi la această rețetă are tocmai acest dar de a extrage din corp toate substanțele toxice. Este vorba despre pătlagină. În combinație cu oțetul de mere, pătlagina se transformă într-un remediu simplu și necostisitor pentru acnnee și semnele lăsate de aceasta.

Macerat de pătlagină pentru acnee – rețetă

Dacă folosim pătlagină proaspătă (de preferat), trebuie să o zdrobim puțin pe un fund de lemn pentru a elibera sucul vindecător, și să umplem cu ea un borcan de sticlă (fără a o îndesa). Dacă folosim planta uscată, vom umple borcanul doar pe jumătate.

Pasul următor constă în umplerea borcanului cu oțet de mere, până la gură. După ce am pus capacul bine, lăsăm borcanul să stea vreme de 2-3 săptămâni la loc întunecos și rece (pivniță, cămară, frigider). Este important să agităm borcanul în fiecare zi, pentru a evita formarea mucegaiului.

După intervalul de macerare, strecurăm lichidul într-un recipient curat, și etichetăm cu numele și data preparării tincturii. Păstrați maceratul în frigider. Maceratele în oțet rezistă maxim 6 luni. Nu-l aplicați rece pe față, ci lăsați-l să se stea la temperatura camerei înainte de utilizare.

Cum se folosește

Umeziți un disc demachiant în macerat, și aplicați pe zonele afectate de acnee, sau pe toată suprafața feței. Faceți acest lucru de 2-3 ori pe zi (dimineața și seara), timp de 2-3 săptămâni, sau până când tenul se curăță de acnee. Nu clătiți pielea după ce aplicați maceratul.

Sfaturi

După ce tamponați fața cu discul demachiant nu îl mai introduceți iarăși în macerat, deoarece îl poate contamina. Dacă aveți o acnee rebelă, urmați tratamentul mai mult timp, cu perseverență. Acest tratament va face pielea mai sensibilă la soare.

Pentru a preveni re-apariția acneei, sunt foarte importante și modificările făcute în dieta zilnică. Consumați cât mai multe fructe și legume.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.