Colorant natural pentru păr alb din rozmarin și salvie – rețetă

Cele mai multe femei se vopsesc în mod regulat nu pentru că le pasă foarte mult de culoarea părului, ci mai mult din cauza albirii premature care le creează un anume disconfort.

Stresul este unul din factorii cei mai agresivi care determină albirea părului înainte de vreme. Răspunsul corpului la stres blochează absorbția unor minerale și substanțe nutritive, fapt care duce la decolorarea firelor de păr.

Colorant natural pentru păr alb din rozmarin și salvie – rețetă

Colorant natural pentru păr alb din rozmarin și salvie – rețetă

Vopselele de păr din comerț conțin foarte multe substanțe chimice toxice și alte ingrediente nocive, și din acest motiv, cele mai multe femei sunt dornice să găsească metode naturiste de acoperire a firelor albe.

Colorant natural pentru păr – rețetă

Rețeta propusă mai jos se folosește la clătirea părului și ajută la acoperirea treptată a firelor de păr cărunt. În plus, soluția va da părului o strălucire aparte și un impuls de creștere naturală a părului.

Ingrediente

• ¼ cană de frunze de salvie
• ¼ cană de frunze de rozmarin
• 1 cană de apă distilată

Ingrediente

Se recomandă folosirea de plante proaspete, pe cât posibil. Se pune apa într-o cratiță la foc mediu. Când atinge punctul de fierbere, adăugați plantele.

Acoperiți cu un capac și luați vasul de pe foc. Lăsați amestecul de plante la infuzat circa jumătate de oră, apoi strecurați plantele și lăsați soluția rezultată la răcorit.

Mod de aplicare

Spălați părul cu șampon, apoi clătiți cu apă caldă. Așezați în chiuvetă un lighean mare, și cu capul aplecat deasupra lui, turnați pe păr treptat soluția de rozmarin și salvie.

Clătiți părul din abundență de 5-10 ori, și masați bine soluția în păr.

Soluția care se scurge în lighean se păstrează într-o sticlă la frigider pentru o altă utilizare. Aceeași soluție se poate păstra maxim 7 zile.

Între două spălări, se poate înmuia un tampon de bumbac în soluție cu care se tamponează porțiunile de păr gri vizibile.

Cei care au folosit acest remediu au observat o schimbare în culoarea părului după o lună de utilizare, de 1-3 ori pe săptămână.

Ca orice remediu naturist, este nevoie de răbdare. Colorantul de salvie și rozmarin nu este o formulă care funcționează peste noapte, ca vopselele comerciale, însă este o soluție testată și de încredere.

Aceasta este o rețetă de casa foarte economică pentru cei care nu-și permit să cumpere produse scumpe din magazine.

Uleiul de rozmarin este renumit pentru capacitatea lui de a stimula creșterea părului.

Citeşte mai multe despre:

2 comentarii

  1. Multumesc pentru informatie ! Merita incercata, chiar daca este de durata.

  2. de-abia astept sa vad rezultatul!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.