Părul cărunt se închide, părul căzut crește la loc – cu salvie și rozmarin

Salvia este folosită în mod tradițional de secole pentru acoperirea firelor albe de păr sau închiderea părului la culoare.

Aceste utilizări populare ale salviei sunt menționate în cartea “Complete Herbal” a lui Nicholas Culpeper – botanist, medic naturist și astrolog, în anul 1653.

Salvie și Rozmarin Pentru Păr Alb sau Fragil

Salvie și Rozmarin Pentru Păr Alb sau Fragil

Acesta spunea că salvia face părul să devină negru.Pentru un efect de înnegrire și mai puternic, adăugați ceai negru.

Rețetă pentru înnegrirea părului cărunt

Puneți 2 lingurițe cu vârf de salvie și 2 pliculețe de ceai negru într-un vas, și turnați peste plante 500 ml de apă clocotită.

Acoperiți vasul cu un capac, și băgați-l în cuptor. Lăsați-l la foc mic circa 2 ore. Cu cât va sta mai mult în cuptor, cu atât mai mult se va închide soluția la culoare.

Strecurați apoi ceaiul, și lăsați-l la răcorit. După ce s-a răcit suficient, folosiți lichidul (cât vă trebuie) pentru a masa rădăcina firelor de păr în fiecare seară, înainte de culcare, iar dimineața spălați părul.

Ceaiul rămas poate fi păstrat câteva zile, dacă i se adaugă 1 lingură de alcool (vodcă, rom sau coniac). Astfel va deveni un fel de tinctură. Folosiți-o în același mod.

O altă variantă este să puneți plantele într-un borcan de sticlă, și să le acoperiți cu oțet de mere.

Lăsați-le 3-4 săptămâni, apoi strecurați oțetul într-o sticlă și etichetați. Acesta rezistă chiar și un an. Folosiți oțetul la clătirea părului, după șamponare. Pentru efecte vizibile, folosiți acest remediu regulat.

Rețetă pentru creșterea părului

Puneți 1 lingură de salvie, 1 lingură de rozmarin și 1 lingură de urzici într-un vas. Turnați 500 ml de apă fiartă peste plante.

Acoperiți recipientul, și lăsați plantele la infuzat vreme de 15-20 de minute, amestecând ocazional. Strecurați, și păstrați infuzia rezultată într-o sticlă, sau într-un borcan de sticlă.

Aplicați lichidul pe păr, masând ușor pielea capului.

Lăsați-l să acționeze apoi cel puțin 30 de minute.

Această mixtură stimulează creșterea părului și întărirea podoabei capilare dacă este folosită regulat.

Aceste două preparate pot fi folosite și la clătirea părului, după șamponare. Se poate adăuga și puțin oțet de mere la clătire, pentru un efect de fortifiere.

Sursă: “Hrana Vieții”, Dr. Mihai Petrovici

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


10 comentarii

 1. Problema caderii parului este problema de slabire a rinichilor! Rinichii sunt bateria vietii si remediul este ridicarea energetica a rinichilor!

  • Mersi,bun de tinut minte,dar cumse poate ridica valoarea energetica la rinichi ?

  • 2 feluri: detoxifierea rinichilor cu produse de calitate si masaj energetic sau tratament cu bioenergie. Ar fi preferabil sa fie facute amandoua 🙂

  • Asta sa fie posibilă cauza a caderii parului? Mai am putina și rămân fără 🙁 …… Sau vreo problema cu glandele suprarenale?

  • Da, prima cauza este scaderea vitalitatii rinichilor. Suprarenalele dau multiple disfunctii, dar nu in principal pierderea parului. Suprarenalele sunt sensibile la pierderea alternantei dintre adrenalina si serotonina, adica intre activitate si somn. Dar cu rinichii e capitala pierderea energiei! Ei sunt bateria corpului uman. Si bateria asta poarta inca de la conceperea noastra/nastere informatia vietii noastre. Si prin ceea ce facem inconstient, noi o descarcam dar nu mai stim sa o si incarcam la loc. Unul din semnele pierderii energiei corpului prin extraordinarii nostrii rinichi, da, este pierderea parului.

 2. pai salvie cu ceai negru, pentru parul carunt, sau salvie cu rozmarin, eu n-am inteles….?

 3. Cristiana Ramona: ai citit articolul? Salvie + ceai negru pt innegrit parul alb, si salvie + rozamarin pt intarit parul care cade / pt crescut.

 4. unde este rozmarinul in prima reteta ?

 5. A făcut cineva? Eu personal am incercat o rețetă asemănătoare (tot pt colorarea firelor albe, era cu scorțișoară) si nu a iesit
  nimic.Am stat 2h cu scorțișoara cu miere de albine pe cap,mirosea toată casa si la urmă nimic,o dezamăgire totală…😣

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.