Ceaiul de Cruşin: Cel Mai Puternic Laxativ şi Detoxifiant

Coaja cruşinului conţine o sumedenie de substanţe active, în special săruri minerale, flavonoide şi mucilagii, toate cu efect laxativ şi detoxifiant. Ceaiul de cruşin slăbeşte, curăţă colonul, reduce constipaţia, tratează boala canceroasă, bolile autoimune şi alergice, hepatitele şi insuficienţa hepatică, dishinezia biliară, bila leneşă, viermi intestinali, dermatozele, ulceraţii ale pielii sau reumatism.

Ceaiul de Cruşin Cel Mai Puternic Laxativ şi Detoxifiant Natural

Cruşinul se mai numeşte şi lemn-câinesc şi a fost utilizat încă din vechime de străbunicile noastre la vopsirea ţesăturilor din in şi bumbac, datorită culorii gălbui maronii.

Ceai de cruşin pentru constipaţie

Cruşinul este cu siguranţă unul din cele mai puternice laxative din farmacia naturii. În constipaţie acută şi cronică, se recomandă decoctul combinat de cruşin. Se bea câte jumătate de cană sau o cană maxim pe zi. Constipaţia cronică, colicii intestinali şi gazele se pot trata şi cu pulbere de cruşin în combinaţie cu volbură şi boabe de coriandru. Pulberea se adaugă la o cană de apă. Efectul laxativ apare după aproximativ 4 ore de la administrare.

Ceai de cruşin pentru slăbit

Datorită efectului detoxifiant, ceaiul de cruşin combate obezitatea şi tendinţa de îngrăşare. Reglează digestia şi le ajută pe persoanele supraponderale să slăbească uşor. Pentru o acţiune completă, ceaiul de cruşin se poate combina cu anghinare, flori de soc, cicioare şi păpădie. Ceaiul se bea dimineaţa, timp de 2-3 săptămâni, apoi se face pauză de 7 zile. Este un leac eficient şi pentru afecţiunile ficatului.

Ceai de cruşin pentru hemoroizi

Se recomandă băile cu decoct de cruşin ca remediu complementar pentru vindecarea şi eliminarea definitivă a hemoroizilor. Decoctul se prepară prin fierberea scoarţei de cruşin timp de 20 de minute.

Ceai de cruşin pentru boli de piele cauzate de constipaţie

Starea de constipare aduce cu sine probleme şi la nivelul pielii, prin producerea de acnee, eczeme alergice, infecţii sau chiar psoriazis. Se recomandă decoctul de cruşin. Pentru sporirea efectului, se poate lua în asociere cu macerat din tre-fraţi-păţati. Efectele se văd imediat, pielea se curăţeşte rapid prin eliminarea masivă a toxinelor de la nivelul sângelui şi din colon. Pe perioada curei cu ceai de cruşin se poate urma o dietă vegetariană, cu fructe şi legume. Aceasta va ajuta la curăţarea organismului şi la însănătoşirea pielii.

Extern, ceaiul de cruşin se aplică pe piele prin tamponări uşoare. În acest caz, se prepară un ceai slab dintr-o linguriţă de plantă.

Cum se administrează ceaiul de cruşin?

Întrucât are o acţiune extremă, se recomandă utilizarea lui cu multă precauţie. Dozele zilnice recomandate sunt:

Pentru efectul laxativ – 1-3 grame pe zi
Pentru efect purgativ – 4 grame pe zi

Supradozajul poate cauza diaree şi boli de rinichi. Cruşinul proaspăt poate crea greaţă şi vărsături. Se recomandă consultarea medicului homeopat în vederea stabilirii dozei necesare.

Aceste informaţii au scop informativ, ele nu înlocuiesc recomandarea medicului sau a personalului medical autorizat. Nu folosiţi aceste informaţii pentru auto-diagnostic sau auto-tratament.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.