Ceaiul de SOC are efecte benefice asupra sistemului NERVOS și IMUNITAR

Socul aduce un aport deosebit în ceea ce privește tratarea răcelilor, gripei, tusei, febrei și astmului. Această plantă combate infecțiile și inflamațiile, și întărește sistemul imunitar. Din florile de soc se poate prepara totodată un ceai cu efect calmant asupra sistemului nervos.

Ceai din Flori de Soc

Ceai din Flori de Soc

Ceai de soc – rețetă

Ingrediente

• 3-4 lingurițe de flori de soc
• 1 litru de apă

Preparare

Ceaiul se prepară prin macerare la rece. Se pun florile de soc uscate și mărunțite într-un vas cu 500 ml de apă. Se lasă peste noapte (8-10 ore), iar a doua zi se strecoară. Maceratul rezultat se pune deoparte.

Plantele rămase se pun într-un ibric cu încă 500 ml de apă rece, și se fierb 5 minute. Se strecoară și se lasă la răcorit. Apoi se combină cu maceratul rece pus deoparte. Din amestecarea celor două extracte, se obțin circa 1 litru de ceai.

Se bea câte 1 cană, de 2-3 ori pe zi. Se face o cură de o lună sau de 6 săptămâni. După o pauză de 3 săptămâni se poate relua.

Efecte

Socul produce un efect echilibrator asupra sistemului nervos, ajutând atât la calmarea tulburărilor de natură nervoasă, cât și la stimularea activității nervoase.

Cercetătorii siberieni au descoperit că florile de soc scad efectele secundare ale medicamentelor sedative (precum fenobarbital sau morfină), dacă sunt administrate concomitent. Mai mult, reduc dependența acestora.

Socul are proprietăți diuretice, detoxifiante, ușor laxative, imunostimulatoare, antiseptice pentru rinichi și plămâni, expectorante, antiinflamatoare, antinevralgice, antireumatice și antialergic.

Ceaiul de soc și socata sunt tonice extraordinare pentru persoanele aflate în perioada de convalescență, dar și un ajutor important în curele de slăbire, datorită efectului de eliminare a surplusului de apă din țesuturi și a toxinelor prin transpirație

Un alt efect important al socului este eliminarea excesului de mucus (tuse, astm). Socul crește totodată rezistența corpului la infecții.

Contraindicații

Florile de soc și preparatele care conțin soc nu sunt indicate femeilor gravide, nici celor care alăptează. Se recomandă precauție în cazul celor care iau medicamente diuretice sau laxative, precum și a celor care sunt alergici la diferite plante.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.