APIREZIST – tonic din produse apicole pentru persoanele care depun efort fizic și intelectual

Apirezist este un produs realizat de Institutul de Cercetare și Dezvoltare pentru Apicultură din România, comercializat sub formă de capsule.

Conține un amestec de produse apicole, plante și vitamine, fiind destinat copiilor și adulților care depun un efort fizic sau intelectual mărit: polen de albine, propolis, tinctură de afin, ghimbir, vitaminele C și E.

Apirezist – tonic din produse apicole

 

Produsele apicole sunt deosebit de bogate în compuși bioactivi și din acest motiv au beneficii atât de mari asupra organismului uman.

Polen de albine – proprietăți, beneficii

Polenul de albine este vitaminzant și remineralizant. Conține aproape toți nutrienții necesari corpului. Este bogat în carbohidrați, proteine, aminoacizi, lipide, acizi grași, fenoli, enzime și coenzime, vitamine și minerale.

Datorită efectelor sale energizante, este folosit îndeosebi de atleți. Conținutului bogat în proteine, grăsimi și minerale (calciu, fier, magneziu, fosfor), polenul are o valoare nutrițională asemănătoare sau mai mare decât cea a legumelor uscate.

Are efecte antiaterosclerotice, antiinflamatoare, antidiabeticeEste folosit în medicina complementară în tratamentul ulcerelor stomacale, a bolilor infecțioase și a prostatitei. Are proprietăți chimio-preventive, hepatoprotectoare, antiaterosclerotice, anticancerigene, imunomodulatoare, antimicrobiene și antioxidante.

Propolis – proprietăți, beneficii

Propolisul este o substanță rășinoasă care conține peste 300 de compuși diferiți. Dintre toate produsele stupului, are cea mai mare concentrație de compuși fenoli, înzestrați cu capacitate antioxidantă puternică.

Studiile clinice in vitro și in vivo au arătat că propolisul este un antimicrobian eficient împotriva bacteriilor gram-pozitive și gram-negative, inclusiv împotriva tulpinilor rezistente, precum Stafilococul auriu rezistent la antibiotice, Helicobacter pylori, specii de Streptococi și Enterococul rezistent la Vancomicină.

A demonstrat și proprietăți antifungice, împotriva infecțiilor cu Candida albicanis, C. parapsilosis, C. tropicalis și C. galbrata. Este eficient și împotriva virusurilorAre de asemenea activitate imunomodulatoare, antiinflamatoare și anticancerigenă.

Apirezist – indicații terapeutice

Capsulele Apirezist au următoarele beneficii:

– protejează celulele de daunele radicalilor liberi
– susțin funcția sistemului imunitar
– reduce oboseala și extenuarea
– mărește rezistența la efort fizic și intelectual

 

Sursă:
Laura Cornara, Marco Biagi, Jianbo Xiao and Bruno Burlando. Therapeutic Properties of Bioactive Compounds from Different Honeybee Products. Frontiers in Pharmacology. 28 June 2017: https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fphar.2017.00412/full

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.