Iei Nexium sau Prilosec în mod regulat? Aceste medicamentele cresc riscul unui atac de cord

Arsurile stomacale și acidul stomacul este unul din simptomele tratate frecvent cu medicamente. Milioane de oameni iau Nexium, Prilosec, Prevacid și alți inhibitori ai pompei de protoni, în mod regulat, fără să știe cât de periculoase sunt aceste medicamente.

Cercetătorii atrag atenția că efectele secundare ale Omeprazolului sunt mult mai mari decât cele cunoscute până în prezent.

Medicamentele pentru aciditate excesiva au efecte secundare severe: Racool_studio – www.freepik.com

Omeprazolul și alți inhibitori ai acidului gastric sunt folosiți în boala refluxului gastroesofagian. Ei reduc simptomele prin blocharea secreției acidului gastric.

Efectele secundare ale medicamentelor care reduc aciditatea gastrică

Cu toate că nu au fost concepute pentru a fi administrate pe termen-lung, foarte mulți oameni le utilizează pe durată nelimitată. Din această cauză, se expun la riscuri foarte mari:

– fracturi osoase

– pneumonie

– infecții intestinale

– aritmie cardiacă

– anemie

– deficiențe nutriționale diverse

Un studiu recent, realizat la Universitatea Stanford a arătat că aceste medicamente cresc de 2 ori riscul de deces din cauza unui atac de cord sau a unui accident vascular cerebral.

Risc crescut de atac de cord și accidente vasculare cerebrale

Cercetătorii au analizat rapoartele a 2,9 milioane de persoane, pentru a stabili dacă utilizarea inhibitorilor de acid gastric are vreo legătură cu riscul cardiovascular.

Rezultatele sunt extrem de îngrijorătoare: utilizarea regulată a acestor medicamente crește riscul unui atac de cord cu 16%, iar riscul de deces din cauza unui atac de cord, accident vascular cerebral sau alt eveniment cardiovascular de 2 ori mai mult.

Citește și: Medicamentele ANTIACIDE pot distruge ARTERELE (alternative naturale)

Inhibitorii pompei de protoni afectează indirect funcția celulelor care căptușesc vasele de sânge (celulele endoteliale). Acestea îndeplinesc funcții esențiale pentru menținerea sănătății cardiovasculare.

Perturbarea funcției endoteliale înseamnă că vasele de sânge devin mai rigide și mai puțin capabile de o dilatare optimă. În consecință, vasele de sânge rigide, inflamate și predispuse la cheaguri, pot iniția un atac de cord sau un accident vascular cerebral.

Omeprazolul afectează funcția inimii și în alte moduri. De pildă, provoacă aritmii cardiace și deficite de nutrienți importanți pentru sănătatea cardiovasculară, precum magneziul sau vitamina B12.

Inhibitorii pompei de protoni blochează un proces normal din corp – producția și secreția acidului stomacal, pentru a putea atenua simptomele refluxului de acid sau arsurile stomacale.

Citește și: 10 MOTIVE să nu iei medicamente ANTIACIDE pentru probleme digestive minore

Acidul stomacal este important pentru digestia proteinelor și semnalizarea pancreasului pentru secretarea enzimelor digestive. El funcționează de asemenea ca protector împotriva infecțiile, prin faptul că neutralizează bacteriile, virusurile și fungii, înainte ca aceștia să infecteze tractul gastrointestinal.

Alternative naturale la Nexium și Prilosec

Cercetătorii consideră că boala refluxului de acid poate fi ameliorată prin mijloace naturale. Aciditatea excesivă poate fi redusă fără utilizarea acestor medicamente periculoase.

Bitterele digestive pot fi eficiente dacă sunt administrate înainte de masă. Iată câteva recomandări:

– tinctură de pelin

– tinctură de gențiană

– tinctură de goldenseal

– tinctură de păpădie

O dietă săracă în carbohidrați (precum dieta Paleo), sau dieta eliminatorie pot fi de asemenea benefice. Fiecare persoană trebuie să vadă la ce aliment este sensibil și să renunțe la el.

Citește și: „PANSAMENTE” gastrice naturale – alimente care reduc aciditatea și calmează mucoasa stomacului

Sursă: University Health News Daily, If You Take Nexium, Prilosec, Prevacid or Other PPIs, Beware These Omeprazole Side Effects: https://universityhealthnews.com/daily/digestive-health/if-you-take-nexium-prilosec-prevacid-or-other-ppis-beware-these-omeprazole-side-effects/

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.