Medicamentele ANTIACIDE pot distruge ARTERELE (alternative naturale)

Un studiu recent, apărut în Jurnalul Heart American Association Circulation Research, a arătat că medicamentele care reduc aciditatea stomacului pot cauza în timp daune severe la nivel vascular.

Foarte multe persoane suferă astăzi de reflux gastroesofagian. Medicamentele antiacide sunt eficiente și pot fi procurate de oricine și oricând, întrucât nu necesită prescripție medicală. Experții sunt îngrijorați din cauză că acestea sunt utilizate în mod abuziv, iar efectele secundare sunt foarte periculoase.

medicamentele pentru arsuri stomacale dauneaza arterelor

Medicamentele pentru aciditate gastrică îmbătrânesc vasele de sânge

Autoritățile de reglementare a medicamentelor nu au aprobat niciodată utilizarea antiacidelor pe termen lung Studiile realizate pe acest subiect au arătat că unele pastile pentru arsurile stomacale și reflux gastroesofagian, administrare în mod abuziv, accelerează îmbătrânirea vaselor de sânge. Acest lucru ar putea duce la afecțiuni cardiovasculare, renale și cognitive.

Cercetările în acest domeniu au început în anul 2011 și au fost recent continuate de o echipă de cercetători de la Methodist Research Institute din Houston. Rezultatele studiilor epidemiologice și retrospective au arătat că folosirea pe termen lung a inhibitorilor de pompă de protoni crește riscul de atac de cord, demență și insuficiență renală.

Nexim este un astfel de medicament, utilizat pe scară largă pentru tratarea refluxului gastro-esofagian. Acesta reduce cantitatea de acid produsă de stomac, ajutând astfel la ameliorarea simptomelor de reflux gastro-esofagian, ulcer stomacal, duodenal sau aciditate excesivă. Utilizat pe o perioadă de câteva săptămâni, un astfel de medicament nu produce daune la nivelul inimii sau a vaselor de sânge.

Autorii acestui studiu susțin că expunerea la astfel de medicamente pe o perioadă lungă de timp duce la îmbătrânirea mult mai rapidă a celulelor sănătoase. Folosirea cronică a antiacidelor grăbește procesul de îmbătrânire a celulelor endoteliale care căptușesc interiorul vaselor de sânge. Îmbătrânire înseamnă un risc crescut de cheaguri de sânge și blocaje la nivelul arterelor.

Astfel s-ar putea explica riscul crescut de atac de cord, demență și insuficiență renală la utilizatorii de medicamente antiacide pe termen lung.

Atenție la aceste medicamente

Medicamentele antiacide nu sunt prescrise exclusiv pentru refluxul gastro-esofagian, ci și pentru alte boli, precum ulcerul cauzat de Helicobacter Pylori.

Din categoria inhibitorilor pompei protonice fac parte medicamentele Lanzap, Losec, Omez, Omeran, Helicid, Prevacid sau Prilosec.

Alternative naturale pentru reducerea acidității excesive

– oțet de mere
– ceai de mușețel
– bicarbonat de sodiu (diluat cu apă)
– ghimbir
– mentă

Intrați pe această pagină pentru a vedea mai multe remedii naturiste pentru aciditatea stomacală excesivă.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.