Picioare GRELE și UMFLATE – nu ignorați aceste simptome deoarece problema poate prinde rădăcini

Societatea Națională de Medicină de Familie și Societatea Română de Flebectomie au realizat o campanie de informare și educare a publicului cu privire la lipsa de mișcare fizică și riscul de dezvoltare a bolilor venoase cronice.

„În fiecare zi stai în picioare, stai la birou, iar uneori îți simți picioarele grele sau umflate. Nu ignora semnele, pentru că problemele pot prinde rădăcini! Mergi la medic din timp! Există soluții pentru boala venoasă cronică!”

Picioare umflate si grele – riscuri

Acest mesaj se adresează în mod special persoanelor predispuse la sedentarism, fie din cauza serviciului, fie din cauza lipsei de activitate fizică în viața de zi cu zi. Este un avertisment binevenit, întrucât 7 din 10 români care merg la medic sunt diagnosticați cu boala venoasă cronică.

Gradul de mișcare fizică practicat în societatea modernă este sub limita recomandată. Mai precis, mișcarea fizică înseamnă pentru cei mai mulți oameni mersul la magazin, curățenia prn casă și îndeplinirea altor sarcini zilnice, și nu un program de exerciții fizice.

Statul în picioare sau pe scaun multe ore, obezitatea și fumatul constituie principalii factori de risc ai varicilor și altor afecțiuni venoase.

Boala venoasă cronică cuprinde o serie de afecțiuni asociate sau cauzate de anormalii la nivelul venelor, precum:

– varice sau vene varicoase
– umflarea picioarelor și dureri de picioare
– insuficiență venoasă cronică
– modificarea pielii picioarelor
– ulcerul piciorului
– flebită
– malformații vasculare

Varicele sunt problemele venoase cel mai des întâlnite, care cresc riscul de boli circulatorii grave. Venele varicoase sunt vase de sânge dilatate, îngroșate, alungite și răsucite care nu mai pot controla în mod optim fluxul sanguin.

Varicele provoacă dureri, oboseală, greutate sau umflături la nivelul picioarelor, înnegrirea pielii (în cazuri grave), amorțirea picioarelor, mâncărimi sau iritații la nivelul picioarelor.

Femeile sunt mai afectate de varice decât bărbații, mai ales în perioada sarcinii și în ultimele 14 zile ale ciclului menstrual, sau din cauza serviciului care presupune statul prelungit în picioare.

Dacă nu sunt tratate corespunzător, varicele se pot mări și înrăutăți, iar simptomele se vor agrava. Totodată, ele cresc riscul de:

– iritații constante, umflături și mâncărimi dureroase
– răni sau ulcere ale pielii
– insuficiență venoasă severă (și implicit risc crescut de tromboză, embolie pulmonară)

Citește și TRATAMENT natural pentru PICIOARE UMFLATE

Senzația de picioare umflate și grele este principalul simptom la care fac referire pacienții cu probleme venoase. În prima fază a bolii pot fi resimțite și alte simptome, precum: dureri, crampe nocturne, furnicături sau arsură.

Nu ignorați aceste simptome. Mergeți la medic cât mai curând. Ele se pot transforma într-o boală severă. Este important să se apeleze la un medic specialist, precum medicul flebolog.

Cumpără de aici remedii pentru afecțiunile venoase:

[wcepe_products ids= ‘10685, 4315, 3710, 3156′ button=’Cumpără aici’]

Surse bibliografice:

1. Vein Forum.org, What is Chronic Venous Disease: https://www.veinforum.org/patients/what-is-vein-disease/what-is-chronic-venous-disease/
2. Medic Hub.ro, 7 din 10 pacienţi care merg la medic sunt diagnosticaţi cu Boala Venoasă Cronică: https://www.medichub.ro/stiri/7-din-10-pacienti-care-merg-la-medic-sunt-diagnosticati-cu-boala-venoasa-cronica-id-2455-cmsid-2

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.