TRATAMENT natural pentru PICIOARE UMFLATE

Tot mai multe femei suferă de pe urma circulației deficitare, îndeosebi la nivel periferic: picioare umflate, grele și dureroase, varice.

O metodă simplă prin care se poate obține o ameliorare a durerii este folosirea acestui amestec ingenios de uleiuri, sub formă de masaj.

Remedii naturiste picioare umflate

Uleiul de muștar este ingredientul principal al acestui remediu. Este adesea recomandat în bolile aparatului respirator și a celor reumatice.

Produce o stimulare puternică a circulației sangvine. Ajută la calmarea durerilor musculare și articulare. Tonifică pielea și reduce febra musculară.

Bogat în vitamina E, acid linoleic, acid stearic, acid oleic, acid palmitic și fenoli, uleiul de sâmburi de struguri este un antioxidant remarcabil.

Are proprietăți anti-acnee, regeneratoare, tonice, antirid și stimulente circulatorii.

Uleiul esențial de mentă nu este inclus în această rețetă doar pentru parfum. Are proprietăți analgezice și vasoconstrictoare.

Asemenea și uleiul esențial de lămâie, este antireumatic, detoxifiant și antiinflamator. Este totodată recomandat în acnee, riduri și infecții.

____________________________________________________________________________________________________________

Remediu picioare umflate – rețetă

Ingrediente

• 60 ml de ulei de sâmburi de struguri
• 35 ml de ulei de muștar
• 20 de picături de ulei esențial de mentă
• 20 de picături de ulei esențial de lămâie
• 20 de picături de ulei esențial de grepfrut

Metodă

Amestecați uleiul de muștar cu uleiul de sâmburi de struguri într-un bol. Adăugați apoi uleiul esențial de mentă, apoi cel de lămâie și la final cel de grepfruit. Pentru a doza numărul indicat de picături cu mai multă precizie, se poate folosi o pipetă.

Omogenizați și transferați amestecul într-o sticluță brună, cu picurător (de la un ulei esențial sau de la o tinctură).

Utilizare

Aplicați soluția obținută pe picioare, masând ușor porțiunile dureroase. Se va insista pe zona gleznelor și a tălpilor. Masajul se poate face dimineața sau seara.

Pe lângă faptul că ajută la reducerea inflamației și a durerii, această formulă are și efecte aromaterapeutic. Uleiurile esențiale de mentă și de citrice exercită o acțiune tonică, înviorătoare și revigorantă asupra corpului.

Remediul poate fi folosit pentru orice fel de dureri de picioare, precum și pentru bătături.

____________________________________________________________________________________________________________

Surse:

1. Oleya, Tratament natural picioare umflate: https://www.oleya.ro/picioare-umflate-tratament/

2. Oleya, Ulei de Semințe de Struguri presat la rece 100% natural: https://www.oleya.ro/produs/ulei-de-seminte-de-struguri/

3. Oleya, Ulei de Mustar 100% natural, presat la rece: https://www.oleya.ro/produs/ulei-de-mustar/

4. Oleya, Ulei esential de Menta esențial, 100% pur: https://www.oleya.ro/produs/ulei-de-menta/

5. Oleya, Ulei esential de Lamaie 100% pur: https://www.oleya.ro/produs/ulei-esential-de-lamaie/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.