CAISELE uscate sunt foarte bune pentru cei cu ANEMIE și boli de INIMĂ – conțin mult FIER, CALCIU, MAGNEZIU și POTASIU

Caisele uscate sunt foarte benefice sănătății, și ar trebui să le includem mai des în alimentația noastră obișnuită.

Sunt bogate în vitamina A, vitamina E, vitamina C, vitamine din grupul B și fibre. Conțin totodată cantități importante de minerale, de care majoritatea dintre noi ducem lipsă: magneziu, calciu, fier, fosfor, potasiu, cupru, siliciu, zinc.

Caise Uscate

Datorită conținutului scăzut de sodiu și ridicat în potasiu și magneziu, caisele uscate sunt indicate în alimentația persoanelor cu hipertensiune arterială.

Caisele uscate sunt așadar o alegere excelentă pentru cei care suferă de boli de inimă, dar și pentru cei care au lipsă de vitamine sau anemie.

Persoanele anemice pot consuma caise uscate împreună cu alte fructe bogate în fier, precum prune uscate și stafide. Acestea ajută la producerea de globule roșii de sânge.

Datorită concentrației mari de vitamina A, caisele sunt benefice ochilor, pielii și părului. Studiile pe culturi de celule și animale au arătat că vitamina A (naturală și sintetică) reduce carcinogeneza la nivelul pielii, sânilor, ficatului, prostatei și a altor organe din corp. Protejează îndeosebi împotriva cancerului de plămâni.

Carența de vitamina A este una din principalele cauze ale orbirii la nivel mondial, întâlnită mai des la copii și la femeile tinere. Lipsa de vitamina A a fost de asemenea asociată cu o creștere a riscului de infecții, tulburări ale tiroidei și probleme ale pielii.

Caisele uscate sunt bune și pentru elevi și studii, deoarece îmbunătățesc funcțiile creierului, îndeosebi memoria.

Caise Uscate

Acum când știți cât de sănătoase sunt caisele uscate, profitați de ele la vară și uscați-le pe cont propriu, pentru a avea provizii mari pentru tot anul. Se pot usca la soare sau la umbră, cu tot cu sâmburi. Acestea sunt mai tari decât cele din comerț, de aceea trebuie lăsate în apă caldă câteva ore înainte de consum.

Cele din comerț pot conține coloranți nocivi pentru sănătate. Evitați sortimentele cu un conținut mare de zahăr. Sunt suficiente 80-100 de grame pe zi, consumate nu toate odată.

Contraindicații

Caisele uscate nu sunt recomandate persoanelor cu hipotiroidie, hepatită, gastrită hiperacidă și diabet zaharat.

Surse articol:
1. http://www.livestrong.com/article/287050-nutritional-value-of-dried-apricots/
2. http://lpi.oregonstate.edu/mic/vitamins/vitamin-A
3. http://www.top10homeremedies.com/home-remedies/home-remedies-anemia.html

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.