SUC energizant pentru refacerea nivelurilor de MINERALE – potasiu, zinc, magneziu și calciu

Acest suc delicios poate înlocui cu succes băuturile sportive din comerț, care conțin cantități mari de calorii – cele mai multe fiind derivate din zahăr.

Pentru cei care nu știu, băuturile sportive sunt produse create speciali pentru persoanele care desfășoară diverse tipuri de sport sau antrenamente fizice intense.

Au ca scop hidratarea corpului, creșterea nivelului de energie și refacerea rezervelor de electroliți, pierduți prin transpirația abundentă (sodiu și cloruri de potasiu).

Pe termen lung, aceste băuturi duc la creșterea în greutate sau la tulburări gastrointestinale. În ciuda pretențiilor de a contribui la buna hidratare a corpului, specialiștii susțin că aceste băuturi încetinesc de fapt hidratarea.

Au fost asociate de asemenea cu creșterea senzației de sete, erodarea ireversibilă a dinților (din cauza acidului), creșterea rapidă a nivelului de zahăr din sânge și implicit scăderea bruscă a energiei.

_________________________________________________________________________________________________________

Alternativa pe care o propunem în acest articol este 100% naturală, bogată nu doar în minerale, ci și în vitamine și antioxidanți. Conține:

– ceai de hibiscus – bogat în potasiu, fier vitamina C; are proprietăți antiinflamatoare;
– suc de portocale – bogat în potasiu, vitamina C, zaharuri naturale; conține cantități mici de calciu și magneziu;
– suc de rodie – bogat în zinc; conține doze bune de calciu, magneziu și potasiu;
sarea roz de Himalaya – conține o varietate de minerale și sodiu;
mierea – este bogată în calciu, magneziu, potasiu, sodiu, fructoză și glucoză.

_________________________________________________________________________________________________________

Suc remineralizant – rețetă

Această băutură poate fi consumată de persoanele care fac sport sau gimnastică de performanță, dar și de cei care desfășoară munci fizice intense și transpiră mult.

Reduce crampele musculare, insomnia cauzată de oboseala excesivă și readuce la normal nivelurile de minerale esențiale care se pierd prin transpirație: calciu, magneziu, zinc, potasiu și sodiu.

Aceste minerale sunt extrem de importante pentru sănătatea cardiovasculară (reglarea tensiunii arteriale).

Ingrediente

• 100 ml de ceai de hibiscus
• 50 ml de suc de portocale
• 50 ml de suc de rodii
• 1 cană de apă
• 1 vârf de cuțit de sare roza de Himalaya
• miere, după gust

Preparare

Amestecați toate ingredientele într-un borcan cu capac sau într-o sticlă. Păstrați băutura la frigider. Se poate lua și „la pachet”.

Vara, această băutură remineralizantă poate fi servită cu cuburi de gheață.

O puteți prepara în cantități mai mari și păstra la congelator, sub formă de cuburi de gheață. Rezistă câteva luni.

Ceaiul de hibiscus se prepară ca orice fel de ceai. Pentru a obține 50 ml, puneți ½ linguriță de plantă (se poate procura de la magazinele naturiste) într-o cană și turnați peste ea 50 ml de apă clocotită. Acoperiți și infuzați 15 minute.

Sucul de portocale și de rodie pot fi obținute cu ajutorul storcătorului electric, sau a celui manual (pentru portocale, lămâi). Și rodiile pot fi stoarse manual, în aceeași manieră.

_________________________________________________________________________________________________________

Surse:

1. The Daily Mail, 9 Negative Effects of Sports Drinks (Slideshow): https://www.thedailymeal.com/9-negative-effects-sports-drinks-slideshow/slide-9

2. Hello Glow, HIBISCUS TEA ELECTROLYTE REPLENISHING DRINK: https://helloglow.co/hibiscus-electrolyte-drink/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.