CEAPA, MERELE, fructele CITRICE și fructele de PĂDURE conțin QUERCETINĂ, un antioxidant care combate puternic INFECȚIILE

Quercetina este un antioxidant (bioflavonoid) regăsit în numeroase alimente, precum vinul roșu, grepfrut, lămâi, portocale, mere, ceapă, tomate, coacăze negre, afine și ceai negru.

Este în mod deosebit cunoscută ca un agent anti-alergic foarte bun, care blochează substanțele implicate în alergii. Are efecte anti-infecțioase puternice (antibacteriene, antivirale și antifungice).

Alimente Bogate în Quercetină

Alimentele bogate în quercetină sunt deosebit de importante în sezonul rece, deoarece acestea ne pot apăra de diverși patogeni. Quercetina crește imunitatea organismului și combate infecțiile virale (virusul gripal A și B).

Virusurile invadează sistemul imunitar prin numeroase toxine și inflamații și epuizează rezervele naturale de antioxidanți ale organismului. Quercetina are o acțiune antiinflamatoare puternică și proprietăți imunomodulatoare. Aceasta ajută corpul să combată virusurile și chiar poate stopa răspândirea lor.

Foarte multe studii clinice, studii pe animale și de laborator au demonstrat eficiența quercetinei în creșterea imunității la gripă. Un studiu apărut în Jurnalul American Physiology-Regulatory Integrative and Comparative Physology a arătat după o cură de 7 zile, șoarecii tratați cu quercetină au fost mai rezistenți la gripa indusă ulterior.

Un studiu dublu-clinic, publicat în anul 2010 în Jurnalul Pharmacology Research a arătat că adulții cu vârsta de peste 40 de ani care au primit o doză de 1.000 mg de quercetină pe zi, timp de 12 săptămâni, au avut o reducere 36% a severității infecțiilor tractului respirator și o reducere de 31% a duratei răcelii.

Un alt studiu, realizat pe animale, a demonstrat că acest antioxidant este la fel de eficient ca și medicamentele împotriva gripei (precum Tamiflu). Quercetina a redus susceptibilitatea la virusuri, precum și severitatea și simptomele bolii.

Șoarecii infectați cu virusul gripal A care au fost tratați timp de 6 zile cu quercetină au avut mai puține simptome și rate semnificativ mai mari de supraviețuire, comparativ cu șoarecii din grupul de control. Șoarecii tratați au prezentat de asemenea o concentrație virală la nivelul plămânilor de 2.000 de ori mai mică decât șoarecii care nu au primit quercetină.

Quercetina s-a dovedit eficientă și împotriva virusului care cauzează răceli banale – rinovirus, precum și împotriva infecțiilor cu Helicobacter pylori și Salmonella.

Studiile au arătat că acest antioxidant are de asemenea o acțiune anticancerigenă remarcabilă (inhibă creșterea celulelor maligne), și proprietăți hipotensive și anti-obezitate.

Dacă intenționați să luați suplimente cu quercetină (pastile, capsule), consultați medicul, deoarece acestea pot interacționa cu unele medicamente (antibiotice, anticoagulante, corticosteroizi, medicamente pentru sistemul imunitar).

Surse articol:
1. http://www.naturalhealth365.com/quercetin-antiviral-2087.html
2. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18827577
3. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18187018

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.