Alimentele bogate în quercetină reduc ALERGIILE

Incidența alergiilor a crescut semnificativ în ultimii ani, iar estimările pentru viitor sunt îngrijorătoare. Până în anul 2020, unul din doi copii va suferi de o formă de alergie.

Cele mai populare afecțiuni de natură alergică sunt rinita alergică, astmul, dermatita alergică și atopică, urticaria, alergiile alimentare și medicamentoase, urticaria sau alergiile la animale și insecte.

Anti-Alergice Naturale

Anti-Alergice Naturale

Medicamentele antialergice pot ameliora simptomele, însă multe din ele pot avea efecte secundare neplăcute, precum amețeală, somnolență, uscarea gurii, greață, vomă, vedere încețoșată sau agitație.

Adepții medicinei alternative ne propun câteva abordări naturiste prin care putem obține o ușurare a simptomelor alergice fără efecte adverse. Din sfera plantelor, cel mai eficient antialergice natural este trei-frați-pătați.

Quercetina este de asemenea un antioxidant care poate ajuta la combaterea alergiilor. Acesta flavonoid este regăsit în alimente banale, precum strugurii, ceapa sau merele.

Cum funcționează quercetina

Pe lângă efectele sale antioxidante puternice, quercetina are proprietăți antihistaminice naturale. Histaminele sunt substanțe care declanșează reacții alergice, sub forma unor iritații la nivelul nasului, gâtului sau pielii. Atunci când sistemul nostru imunitar simte amenințarea unor alergeni, trimite un semnal la mastocite pentru a elibera histamine.

Conform testelor realizate în eprubetă și pe animale de laborator, quercetina are capacitatea de a bloca eliberarea de histamine și markeri inflamatori în mod natural, prin stabilizarea mastocitelor și reducerea stresului.

Puțini dintre noi știu că stresul este un factor amplificator al alergiilor. Mastocitele reacționează la stres în același mod ca în cazul unei infecții sau răni, eliberând histamine și ulterior reacții alergice.

Un alt mecanism prin care quercetina reduce alergiile este calmarea inflamațiilor. Potrivit unui studiu din 2007, realizat pe șoareci de laborator și publicat în Inflammation Research, quercetina a redus substanțele chimice asociate cu alergiile la un nivel non-reacțional normal.

Calmează durerile articulare, întărește imunitatea + alte beneficii

Datorită proprietăților sale anti-inflamatoare, quercetina ajută inclusiv în calmarea durerilor articulare. Un studiu din 2009 a arătat că animalele cu artrită reumatoidă care au primit quercetină au redus inflamațiile și astfel boala a dispărut.

Recapitulând, quercetina are proprietăți antioxidante, antihistaminice și antiinflamatoare. La această listă se adaugă și proprietățile imunostimulatoare și alte calități: protejarea sistemul nervos, a ficatului și a mucoaselor sinusurilor, întărirea inimii, controlul greutății și reglarea zahărului din sânge.

Alimente bogate în quercetină

Quercetina este comercializată în farmacii și magazinele naturiste sub formă de suplimente diferite. O putem găsi și în unele alimente:

• mere (1 măr conține 50 mg de quercetină)
• ceapă roșie
• ceai verde
• ceai negru
• struguri roșii
• vin roșu
• fructe citrice
• tomate
• broccoli
• verdețuri
• cireșe
• merișoare
• zmeură

Sursă: http://undergroundhealthreporter.com/quercetin-for-allergies/#axzz3xiwD6900

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.