IENUPĂRUL – unul din cele mai puternice remedii pentru afecțiunile RENALE, RETENȚIE de apă și UMFLĂTURI (edeme)

Ienupărul este considerat una din cele mai eficiente plante pentru tratarea afecțiunilor renale, îndeosebi a infecțiilor. Are proprietăți antiseptice la nivel reno-urinar, antibacteriene, antifungice și detoxifiante.

Frusctele de ienupăr (boabele) conțin un compus numit terpinen-4-ol, care are proprietăți diuretice și stimulente asupra rinichilor.

Ienupăr

Datorită acțiunii sale antiseptice, ienupărul ajută la dezinfectarea tractului urinar și este indicat în următoarele afecțiuni:

– infecții ale tractului urinar
– uretrită
– pietre la rinichi
– calculi biliari

În retenția urinară, ceaiul de ienupăr este unul din cele mai rapide remedii diuretice. Datorită efectelor diuretice puternice, ienupărul stimulează inclusiv eliminarea excesului de acid uric din articulații, care poate cauza apariția gutei.

Comisia germană E care se ocupă de aprobarea remediilor din plante medicinale, a aprobat utilizarea boabelor de ienupăr ca antiseptic. Efectele sale pot fi comparate cu efectele antibioticelor sintetice.

Mod de administrare

Cel mai eficient mijloc de administrare a boabelor de ienupăr în tratarea infecțiilor urinare este tinctura. Aceasta se poate procura de la magazinele naturiste, sau se poate prepara în casă, după această rețetă:

Boabele de ienupăr se macină prin râșnița electrică de cafea până se transformă în pulbere. Se pun 20 de linguri de pulbere într-un borcan de sticlă, peste care se toarnă 400 ml de alcool alimentar de 90 de grade și 200 ml de apă. Se amestecă bine cu o lingură de lemn și se închide ermetic.

Pulberea se lasă la macerat timp de 10 zile, apoi se filtrează în sticluțe de culoare închisă, prevăzute cu un dop picurător.

Se administrează astfel: se pune 1 linguriță de tinctură într-un pahar cu 50 ml de apă, se amestecă și se bea. Se iau câte 3 lingurițe pe zi.

Acest tratament ajută și la eliminarea excesului de apă din țesuturi (retenție de apă) și reducerea umflăturilor (mâinilor, picioarelor, ochilor), a grăsimilor și greutății corporale.

Precauții și contraindicații

Preparatele pe bază de ienupăr nu trebuie consumate pe perioade mai lungi de 4 săptămâni. Unele persoane pot fi sensibile la boabele de ienupăr, de aceea se recomandă testarea acestui remediu prin administrarea lui în cantități mai mici la început.

Ienupărul trebuie evitat de femeile însărcinate (deoarece poate cauza avort), de copii, de persoanele care iau medicamente cu litiu și de cei cu probleme ale sângelui (poate reduce nivelul de zahăr din sânge).

Surse articol:

1. „Incursiune în Medicina Naturistă”, vol. 2, Speranța Anton
2. http://www.formula-as.ro/2009/852/medicina-naturii-44/fructele-de-ienupar-10644
3. http://www.herballegacy.com/Kidney_Ailments.html
4. http://www.herbwisdom.com/herb-juniper.html
5. http://www.naturalnews.com/043312_juniper_berries_urinary_tract_infections_natural_remedies.html

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.