Tinctura de soc dă rezultate bune în tumori, chisturi, fibrom, mastoze
Fructele de soc sunt renumite pentru conținutul bogat în antioxidanți puternici.
Acești compuși sunt responsabili pentru numeroasele beneficii ale socului asupra organismului.
Studiile au demonstrat că fructele de soc au proprietăți antivirale, imunostimulatoare și detoxifiante.
Mai mult, acestea sunt eficiente și în curele de slăbire, având efecte anti-obezitate demonstrate științific.
Extractele de soc sunt folosite în răceală și gripă, rinită alergică, infecții fungice, bacteriene și virale, astm, tuse și congestie nazală.
Cercetătorii le consideră mult mai bune decât medicamentele antivirale de sinteză în distrugerea virusurilor.
Studiile au arătat că persoanele gripate care au consumat suc de fructe de soc au avut o ameliorare mai rapidă a simptomelor și a bolii în general.
Datorită antioxidanților conținuți, fructele de soc combat bolile cardiovasculare, îmbunătățesc sănătatea creierului și vederea, protejează vasele de sânge și previn diabetul.
Expertul în fitoterapie dr. Constantin Milică de la Universitatea de Agronomie din Iași spune că tinctura de fructe de soc poate fi folosită atât pentru pierderea în greutate, cât și pentru combaterea cancerului.
– tumori benigne și maligne
– chisturi ovariene
– fibrom uterin
– ovare fibrochistice
– mastoză
Tinctura se administrează în scop profilactic și ca adjuvant. Se ia câte 1 lingură, de 2-3 ori pe zi. Se diluează cu puțină apă și se administrează dimineața și seara, cu 20-30 de minute înainte de masă.
Cura durează 2-3 luni.
Astăzi, fructele socului sunt folosite de medicii de la Laboratorul de Oncologie din Israel pentru întărirea imunității bolnavilor de cancer și SIDA.
Tinctura de soc este foarte eficace în stimularea sistemului imunitar și eliminarea toxinelor din corp, spune doctorul Milică.
Persoanele gripate care acuză stări de slăbiciune, dureri musculare și febră, pot lua câte 2-4 linguri de tinctură de soc pe zi, într-o cură de 1-2 săptămâni.
Tinctura de fructe de soc se poate procura de la magazinele naturiste. Dacă aveți fructe proaspete, o puteți prepara în casă, după această rețetă:
Tinctură de soc – rețetă
Spălați bine fructele de soc și apoi treceți-le prin storcătorul de fructe pentru a extrage sucul.
Amestecați apoi 250 ml de suc de fructe de soc cu 250 ml de alcool de 90 de grade, într-un borcan de sticlă.
Puneți capacul și lăsați amestecul la macerat 14 zile. Agitați borcanul zilnic.
Transferați tinctura în sticluțe închise la culoare de la tincturi vechi, prevăzute cu dop cu picurător, pentru a administra mai ușor cantitatea indicată.
Etichetați sticluțele cu numele și data de preparare a tincturii. Poate fi folosită în maxim 2 ani. Se păstrează într-un loc răcoros.
Acum avem floare de soc dar plouă ….Si nu se poate recolta…..toamna o mănâncă graurii fructele….