Vinul de PELIN vindecă „BILA LENEȘĂ”

Pelinul este cunoscut ca un tonic excelent pentru stomac, ficat, bilă și sistemul nervos. S-a dovedit eficient împotriva leziunilor hepaticeicterului și afecțiunilor hepato-biliare în general, bolii Crohn, paraziților intestinali, durerilor stomacale și indigestiei (dispepsiei), diabetului, hipercolesterolemiei și febrei cronice.

Profesorul doctor universitar Constantin Milică recomandă pelinul sub formă de vin tonic pentru tratarea dischineziei biliare. Gustul foarte amar al acestei plante stimulează vezica biliară să producă și să elimine bila.

pelin 3

Cum se prepară vinul de pelin – rețetă

Ingrediente

• 1 kg de pelin
• 2 litri de apă
• 250 ml de miere
• 250 ml de vin natural

Preparare

Plantele se fierb în cei 2 litri de apă până când lichidul scade la 750 ml. După strecurare, se adaugă vinul și se amestecă. După ce s-a răcorit, se adaugă și mierea de albine și se omogenizează.

Doza este de 100 ml de vin de pelin, de 3 ori pe zi, administrată înainte de mesele principale.

O altă rețetă de preparare a vinului de pelin, fără miere, este acesta: se pune 1 litru de vin dulce la fiert, și când clocotește, se adaugă 20 g de pelin uscat și mărunțit. Se închide focul și se lasă la macerat 10 zile. Se strecoară și se mai lasă 6 zile la limpezit. Peste vinul limpezit se mai toarnă 1 litru de vin dulce.

Împotriva durerilor de stomac se ia câte 1 lingură, de 3 ori pe zi, după mese.

Contraindicații și precauții

Administrat în doze mari sau pe termen lung, pelinul devine toxic, și poate leza ficatul. Pelinul este contraindicat persoanelor cu ulcer sau epilepsie, copiilor, femeilor gravide și mamelor care alăptează. Poate cauza reacții alergice la persoanele alergice la margarete.

Surse articol:
http://www.herbwisdom.com/herb-wormwood.htmlhttp://kylenorton.healthblogs.org/2012/02/02/
2. the-world-most-popular-herbs-wormwood-artemisia-absinthium-health-benefits-and-side-effects/
3. https://www.drugs.com/npp/wormwood.html
4. „Medicină Naturistă”, Vol. 1, Constantin Milică

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.