Tinctura de Salvie Pentru Sistemul Nervos si Hormonal – Preparare Acasă

Salvia este un panaceu universal, cu o putere de combatere şi tratare a peste 50 de boli şi afecţiuni. Tinctura de salvie este probabil cea mai bună formă de administrare, rapid şi complet absorbită de organism, cu rezultate imediate.

tinctura de salvie

Tinctura de salvie este un medicament miraculos pentru majoritatea afecţiunilor cu care se confruntă femeile. Întăreşte sistemul nervos, restabileşte echilibrul hormonal, combate îmbătrânirea prematură, curăţă sângele, spală şi cicatrizează rănile.

• Întinereşte corpul şi mintea şi previne senilitatea
• Îmbunătăţeşte sănătatea emoţională
• Echilibrează sistemul nervos şi hormonal
• Stimulează activitatea cerebrală şi previne boala Alzheimer
• Curăţă sângele şi scade nivelul de zahărului din sânge
• Ajută în tratamentul cancerului şi diabetului
• Scade tensiunea
• Tratează astmul şi bronşita – se foloseşte tinctura de slavie sub formă de inhalaţii de aburi

1. Tinctura de salvie pentru menopauză

Salvia este un elixir pentru bolile hormonale ale femeilor. În perioada de premenopauză şi menopauză, când apar bufeurile, valurile de căldură şi transpiraţia excesivă, se recomandă consumul zilnic de tinctură de salvie. Tratamentul durează 4-5 săptămâni.

2. Tinctura de salvie pentru transpiraţie

Salvia este un deodorant natural intern cu efecte antisudorifice puternice. Consumată sub formă de tinctură, salvia combate transpiraţia urât mirositoare a picioarelor, palmelor sau a subraţului. Vara se poate bea şi ceai de salvie rece preparat sub formă de infuzie – o linguriţă de frunze la 100 ml de apă clocotită. Se beau 2 ceaiuri pe zi pentru oprirea transpiraţiei. Salvia este de asemenea recomandată în tuberculoză, în transpiraţiile nocturne.

3. Tinctura de salvie pentru stomac

Datorită efectul antiseptic, tinctura de salvie combate infecţiile microbiene şi stimulează secreţia digestivă. Mai mult, uleiurile volatile ale salviei ajută funcţia intestinală, biliară şi pancreatică.

Cum se prepară tinctura de salvie acasă

Se pune într-un vas cu capac un sfert de litru de alcool alimentar de 90 de grade (votcă sau ţuică) peste 2 linguri de salvie mărunţită. Vasul se acoperă şi se ţine la loc întunecos 14 zile. Preparatul se agită o dată pe zi. După perioada de macerare, se filtrează preparatul şi ţine la frigider, în sticluţe mici, încise la culoare

Sau se poate prepara o tinctură din pulbere de salvie, măcinată prin râşniţa de cafea. În acest caz, se pun 10 linguri de pulbere de salvie într-un borcan şi se toarnă peste 500 ml de alcool alimentar de 90 de grade. Se lasă la macerat 2 săptămâni, timp în care se agită periodic. Preparatul rezultat prin filtrare. Tinctura de salvie rezistă şi 2 ani, păstrată la frigider.

Altfel, tinctura de salvie se poate găsi şi la magazinele naturiste. Costă 7.3 lei şi o poţi comanda online de aici.

Cum se administrează tinctura de salvie

Pentru diferite probleme emoţionale, nervoase sau hormonale, se ia câte o linguriţă de tinctură de salvie, diluată în puţină apă, de 3-4 ori pe zi.

Aceste informaţii au scop informativ, ele nu înlocuiesc recomandarea medicului sau a personalului medical autorizat. Nu folosiţi aceste informaţii pentru auto-diagnostic sau auto-tratament.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

5 comentarii

  1. Multumim ! Mereu dati sfaturi utile ! Succes!

  2. multumim!sfaturi utile si la obiect!

  3. Stiu eu ceva mai bun decat tinctura: iubirea! 👍

  4. Mulțumesc frumos pentru sfaturile date o zi bună

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.