Uleiul de COCOS reduce GRĂSIMEA abdominală și apetitul (studii)

Deși este o grăsime pură, uleiul de cocos poate să ajute la slăbit, prin reducerea grăsimii abdominale – asociată cu numeroase boli. Uleiul de cocos conține în realitate o combinație unică de acizi grași cu efecte puternice asupra metabolismului.

Pe lângă faptul că are efecte energizante și proprietăți, antivirale, antifungice și antibacteriene uimitoare, uleiul de cocos s-a dovedit benefic și pentru reducerea grăsimii abdominale și îmbunătățirea nivelurilor de colesterol.

Ulei de Cocos Pentru Slăbit

Ulei de Cocos Pentru Slăbit

Uleiul de cocos conține grăsimi care ajută la slăbit pe termen lung

În mod paradoxal, uleiul de cocos conține grăsimi care pot ajuta la pierderea în greutate. Oamenii de știință au descoperit recent că există o diferență importantă între trigliceridele de lanț lung – regăsite în alimente precum brânză și carne, și trigliceridele de lanț mediu – regăsite în alimente precum uleiul de cocos.

Trigliceridele de lanț mediu sunt metabolizate mult mai rapid decât trigliceridele de lanț lung. Ele sunt de fapt trimise din tractul digestiv direct în ficat, unde sunt utilizate imediat ca energie, înainte să fie depozitate ca grăsime în corp. Din acest motiv, efectele benefice ale consumului de ulei de cocos asupra greutății corporale sunt pe termen lung.

Studii

O recenzie la un studiu brazilian, publicat în Jurnalul medical Lipide, a arătat că uleiul de cocos reduce indicele de masă corporală și circumferința taliei, și crește nivelul colesterolului „bun” (HDL).

Studiul a fost realizat pe 40 de femei voluntare, cu vârsta cuprinsă între 20 și 40 de ani, diagnosticate cu obezitate abdominală, și a durat 12 săptămâni. Aceste rezultate favorabile au fost obținute doar la grupul de femei care au consumat ulei de cocos (câte 30 ml pe zi), nu și la grupul care a consumat ulei de soia. Femeile au avut și un program de 50 minute de mers pe jos zilnic.

Un alt studiu, publicat recent (2011) în „ISRN Pharmacology” a confirmat aceste efecte și asupra bărbaților. Cei care au consumat ulei de cocos zilnic pe o perioadă de 4 săptămâni au avut o reducere a grăsimii abdominale.

O explicație posibilă a mecanismelor prin care uleiul de cocos ajută la slăbit ar poate fi aceea că uleiul de cocos crește oxidarea grăsimilor și împiedică stocarea lor în corp. Acest lucru înseamnă de asemenea că organismul va avea mai multă energie utilizabilă.

Alte studii au arătat de asemenea că trigliceridele de lanț mediu din uleiul de cocos reduc apetitul și aportul de calorii.

Folosiți ulei de cocos virgin, nu neapărat ca atare, ci în locul altor surse de grăsimi saturate, precum unt, margarină sau untură. Îl puteți procura de la magazinele naturiste.

Surse:
http://authoritynutrition.com/coconut-oil-and-weight-loss/
http://www.livestrong.com/article/364473-coconut-oil-and-belly-fat/
http://www.naturalnews.com/043875_coconut_oil_belly_fat_weight_loss.html

Cumpără de aici:
[wcepe_products ids=’7842, 4755, 5342, 7560, 3030, 6562′ button=’Cumpără aici’]

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

  1. Cinsumati ulei de cocos 30 ml pe zi !!!!!!!!!!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.