Macerat de aloe vera în vin roșu – rețetă pentru bolile cronice
Aloe vera este o plantă cu proprietăți medicinale multiple.
Cel mai important efect este întărirea sistemului imunitar, combaterea infecțiilor, regenerarea țesuturilor, reducerea inflamațiilor și calmarea durerilor.
Aloe vera cu vin roșu – rețetă
Această rețetă este practicată în medicina populară, și este recomandă inclusiv bolnavilor de cancer. În acest caz, pe durata curei este necesară supravegherea unui medic.
Ingrediente
• 10 ml de suc de aloe vera (cumpărat din magazine, nu făcut în casă)
• 1 litru de vin roșu
Preparare
Se pune vinul într-un borcan de sticlă și se adaugă sucul de aloe vera. Se închide bine și se lasă la macerat o perioadă de 8 zile. Conținutul trebuie agitat zilnic. Nu este nevoie de strecurare.
Se consumă câte 1 păhărel mic (30-50 ml) pe zi, înainte de masă, agitând înainte preparatul.
Pentru efecte maxime, vinul trebuie să fie natural, de țară sau dintr-o sursă sigură.
Contraindicații
Nu consumați frunzele de aloe vera întregi, din cauza conținutului de latex (sucul galben de sub coajă). Acesta trebuie îndepărtat.
Consumat în doze de 1 g pe zi, mai multe zile la rând, poate fi fatal.
Preparatele pe bază de aloe vera nu sunt indicat femeilor pe perioada sarcinii și alăptării, nici copiilor. O doză prea mare de aloe poate provoca tulburări gastrice și deshidratare.
Sursă articol:“Previne și Învinge Boala cu Plante Medicinale Imunitare și Adaptogene”, Virginia Ciocan, Editura Universitară
Se pun numai 10ml suc de aloe ,sigur,sau ați greșit?