Macerat de ALOE vera în VIN roșu – rețetă pentru BOLI CRONICE

Aloe vera este o plantă cu proprietăți medicinale multiple. Cel mai important efect este întărirea sistemului imunitar, combaterea infecțiilor, regenerarea țesuturilor, reducerea inflamațiilor și calmarea durerilor.

Macerat Aloe Vera

Macerat Aloe Vera

Aloe vera cu vin roșu – rețetă

Această rețetă este practicată în medicina populară, și este recomandă inclusiv bolnavilor de cancer. În acest caz, pe durata curei este necesară supravegherea unui medic.

Ingrediente

• 10 ml de suc de aloe vera
• 1 litru de vin roșu

Preparare

Se pune vinul într-un borcan de sticlă și se adaugă sucul de aloe vera. Se închide bine și se lasă la macerat o perioadă de 8 zile. Conținutul trebuie agitat zilnic. Nu este nevoie de strecurare.

Se consumă câte 1 păhărel mic (30-50 ml) pe zi, înainte de masă, agitând înainte preparatul.

Pentru efecte maxime, vinul trebuie să fie natural, de țară sau dintr-o sursă sigură.

Sucul de aloe vera se poate procura de la magazinele naturiste, sau se poate prepara în casă, dacă aveți o plantă de aloe mai mare de 3 ani, neudată cu 5-7 zile înainte de a o tăia.

– Frunzele de aloe vera se spală bine, se toacă bucăți mici și se dau prin mașina de tocat carne sau se mixează în robot/blender. Pasta obținută se trece apoi printr-un tifon pus în două și se stoarce sucul.

Sucul de aloe vera proaspăt obținut trebuie folosit în cel mult 2 ore, deoarece apoi începe să-și piardă calitățile terapeutice.

O altă variantă a rețetei este să dați frunzele de aloe vera prin mașina de tocat și apoi să le puneți la macerat în vin într-un borcan de sticlă. Unele rețete folosesc și miere de albine. Se lasă la macerat 5 zile, apoi se strecoară. Se ia câte 1 linguriță pe zi, cu 2 ore înainte de masă.

Contraindicații

Preparatele pe bază de aloe vera nu sunt indicat femeilor pe perioada sarcinii și alăptării, nici copiilor. O doză prea mare de aloe poate provoca tulburări gastrice și deshidratare.

Sursă:“Previne și Învinge Boala cu Plante Medicinale Imunitare și Adaptogene”, Virginia Ciocan, Editura Universitară

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

1 comentariu

  1. Se pun numai 10ml suc de aloe ,sigur,sau ați greșit?

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.