Extractul de CREȚIȘOARĂ – util în hemoragii, tulburări menstruale, menopauză și alte suferințe ale femeilor

În medicina mănăstirească, crețișoara a fost asociată dintotdeauna cu puterea vindecătoare a Maicii Domnului. Această plantă mai este numită și “iarba Maicii Domnului” sau “mantaua doamnelor”, datorită efectului ei protectiv asupra femeii, și a acțiunii sale binefăcătoare asupra aparatului genital feminin.

Crețișoară

Crețișoară

Crețișoara ajută la reglarea hormonală, previne inclusiv formarea chisturilor ovariene și evoluția lor spre chisturi septate. Este utilă în tulburări ale ciclului menstrual, leucoree (scurgeri), afecțiuni ale organelor pelviene și neplăcerile cauzate de menopauză.

Crețișoara este recomandată și femeilor care au hernie inghinală sau celor predispuse la avort, datorită efectului de fortificare a fibrelor uterine. Este utilă și în prolaps uterin și femeilor care au avut nașteri grele. În toate aceste cazuri, se poate bea ceai de crețișoară, la recomandarea medicului.

În ce boli ajută extractul de crețișoară

Extractul de crețișoară (extract lichid de Alchemilla) valorifică cel mai bine principiile plante, și este o formă mai concentrată de administrare internă.

Are efecte anti-hemoragice, antiinflamatoare, antispastice și tonice uterine, anti-diareice, antiseptice la nivelul intestinelor și bactericide.

Extractul de crețișoară poate fi folosit ca adjuvant în următoarele afecțiuni:

– Hemoragii interne (uterine, intestinale, nazale)
– Menstruații neregulate
– Menstruații dureroase, însoțite de hemoragii puternice sau prelungite
– Tulburări de menopauză (sângerări, bufeuri, palpitații)
– Sterilitate feminină
– Inflamații
– Diaree, enterocolită

Mod de administrare

Se iau câte 30-40 de picături de extract, de 3-4 ori pe zi, cu jumătate de oră înainte de mesele principale. Extractul se diluează cu puțină apă.

Extractul de crețișoară se poate găsi la orice farmacie. O sticluță de 50 ml costă în jur de 28 de lei.

Contraindicații

Crețișoara nu este recomandată persoanelor care suferă de constipație acută. Nu trebuie administrată odată cu alte suplimente care conțin fier, ci la 2-3 ore distanță. Femeile însărcinate predispuse la avort spontan care vor să ia crețișoară trebuie să ceară sfatul medicului.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.