Cum să folosești TINCTURA de PROPOLIS ca apă de gură

Datorită proprietăților sale antimicrobiene, antibacteriene și antivirale, propolisul poate fi folosit ca soluție pentru clătirea și dezinfectarea gurii.

Cum să folosești tinctura de propolis ca apă de gură

Cum să folosești tinctura de propolis ca apă de gură

Ce conține propolisul

Propolisul este o substanță naturală complexă, aliment-medicament produs de albine prin combinarea rășinilor colectate din seva copacilor și florilor cu propria lor salivă și ceară. În stup, propolisul joacă unul din cele mai importante funcții: sigilarea și protejarea stupul, pentru a crea unul din cele mai sterile medii regăsite în natură.

Propolisul conține minerale, vitamine, acizi organici și antioxidanți importanți. Componentele active principale din propolis sunt compușii fenolici (flavonoide) naturali proveniți din rășina colectată de albine din copaci și plante. Flavonoidele au o acțiune antioxidantă puternică și proprietăți antibacteriene. Un alt compus fenolic descoperit în propolis este esterul fenil-etilic de acid cafeic, care s-a dovedit în studii un agent anti-inflamator și anti-tumoral extrem de eficient.

Numeroase studii științifice au dovedit că propolisul este un produs anti-microbian, antiviral și anti-fungic eficient. A fost mai ales analizat ca un remediu util pentru sănătatea orală. Unii medici susțin că propolisul poate fi considerat o parte esențială a oricărui regim de îngrijire dentară.

La ce ajută clătirea gurii cu tinctură de propolis

Potrivit studiilor, propolisul poate preveni formarea de placă dentară prin inhibarea activității unor enzime care sintetizează glucanii din zaharoză.

Cercetările au arătat că propolisul previne cariile, ajută la vindecarea aftelor bucale și la tratarea canalelor radiculare, datorită calităților sale anti-inflamatoare și anestezice. Poate fi folosit inclusiv după o intervenție chirurgicală dentară sau orală, deoarece accelerează cicatrizarea și regenerarea țesuturilor necesare pentru vindecarea rănilor.

Din aceste motive, propolisul este inclus în numeroase ape de gură și paste de dinți, concepute pentru prevenirea și tratarea gingivitei și a bolilor paradontale.

– Gingivită, gingii care sângerează
– Infecții gingivale sau dentare
– Dureri de dinți sau măsele
– Respirație neplăcută (halenă)
– Dureri în gât
– Afte bucale
– Menținerea igienei dentare și bucale

Cum se folosește

Puneți 5 lingurițe într-un pahar cu apă, amestecați bine și folosiți soluția rezultată ca o apă de gură obișnuită, clătind gura câteva secunde. În cazul infecțiilor, se poate folosi o soluție mai concentrată, adăugând 30 de picături de tinctură de propolis în paharul cu apă.

Citeşte mai multe despre:

4 comentarii

  1. Cred ca e eficace dar………………ingalbeneste rau dintii !

  2. Un mic amanunt: tinctura contine o substanta galbuie si foarte lipicioasa care va sta lipita pe dinti, facandu-i sa para murdari!

  3. dintii se curata oameni buni cu periuta umeda si bicarbonat

  4. oricum eu stiu ca tinctura de propolis se foloseste ca medicament penru inflamatii diverse dar pus sub limba pe scomacul gol nici nu se dizolva in apa ca sa o folosesti ca apa de gura cea mai buna apa de gura naturala sunt ceaiuri proaspete de musetel si galbenele sau apa fiarta cu sare

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.