Ceai de cimbru, pătlagină și podbal –leac pentru astm și bronșita astmatiformă

În bronșită sau astm ajută plantele cu efecte bronhodilatatoare, expectorante, antiseptice și antiinflamatoare, care pot ajuta la fluidifica secrețiilor bronșice.

Acestea pot ameliora simptomele de tuse productivă, transpirație excesivă, respirație dificilă, dureri în piept și dureri musculare.

Ceai de cimbru, patlagina si podbal – eac pentru astm si bronsita astmatiforma

Ceai de cimbru, patlagina si podbal – eac pentru astm si bronsita astmatiforma

Ceai pentru astm și bronșită – rețeta 1

Cimbrul este renumit ca leac eficient pentru bronșite astmatiforme.

Se poate bea doar ceai de cimbru, câte o cană pe zi, (preparat din 2 lingurițe de plantă opărite cu o cană de apă clocotită), îndulcit cu miere, sau se poate combina cu pătlagină, o altă plantă excelentă pentru afecțiunile respiratorii.

Ceaiul de pătlagină se poate bea și el individual, preparat dintr-o lingură de frunze și o cană de apă clocotită.

Combinarea acestor două plante reprezintă un mix mult mai puternic și eficient.

Ingrediente

• ½ linguriță de cimbru
• ½ linguriță de pătlagină
• 1 cană de apă
• 1 felie de lămâie decojită
• 1 linguriță de miere sau zahăr brun

Preparare

Se pune apa rece la fiert cu lămâia și zahărul. (Dacă se folosește miere de albine în locul zahărului, aceasta se adaugă la sfârșit, când ceaiul este călduț.)

După ce a dat câteva clocote, se ia vasul de pe foc și se adaugă plantele. Se pune capacul și se lasă la infuzat.

Dacă folosiți plante uscate, infuzia durează 1-2 minute. Dacă plantele sunt verzi (proaspete), se lasă la infuzat doar 30 de secunde.

Se beau până la 4-5 căni de ceai de cimbru și pătlagină pe parcursul unei zile. Fiecare cană de ceai se prepară proaspătă, și se bea imediat, cât de fierbinte suportă fiecare.

Ceai pentru astm și bronșită – rețeta 2

La nivel extern, foarte bun este ceaiul de podbal. Podbalul se culege primăvara. Se pun 1-2 mâini de podbal (frunze și flori) la opărit într-un litru de apă clocotită.

Se lasă câteva secunde la infuzat, apoi se strecoară. Se toarnă ceaiul într-un las larg și se fac inhalații, de 2-3 ori pe zi. Acest remediu ajută și în cazul insuficienței respiratorii (sufocare).

În plus față de aceste rețete de ceai, bolnavii de astm sau bronșită pot bea zilnic câte 1 pahar de suc de morcov, și/sau spanac, roșii, ceapă roșie, varză albă, țelină, sfeclă roșie.

Citeşte mai multe despre:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.