APA de ORZ – o licoare magică, pentru infecții, colesterol, constipație și slăbit

Orzul este o cereală care face parte din familia ierbii, fiind utilizat în mod tradițional ca hrană pentru animale, în fermentarea berii, dar și ca ingredient în multe produse alimentare de sănătate. Orzul este bogat în fibre și proteine, iar atunci când este gătit, capătă o textură și un gust similar orezului brun.

Apa de Orz - O Licoare Magică Pentru Infecții, Colesterol, Constipație și Slăbit

Apa de Orz – O Licoare Magică Pentru Infecții, Colesterol, Constipație și Slăbit

Apă de Orz – rețetă

Unul din secretele de sănătate și longevitate ale strămoșilor strămoșii noștri este orzul. Această cereală era una din principalele surse de hrană și pâine în secolul al XVI-lea. Conform scrierilor egiptene, apa de orz este o apă potabilă foarte bună pentru sănătate, fiind considerat de popoarele antice ca cel mai bun tonic pentru inflamațiile gastrice, arsurile la stomac și infecțiile urinare.

INGREDIENTE

1 mână de orz
2 litri de apă

Se pune o mână de orz la fiert cu 2 litri de apă, și se lasă să fiarbă până când bobul de orz crapă, iar apa scade la jumătate. Cantitatea de 1 litru de apă de orz rezultată se strecoară și se bea pe tot parcursul zilei, în trei reprize: dimineața, la amiază și seara, înainte de masă. Pentru infecții urinare, cura cu apă de orz se face o lună de zile.

Apa de orz – O licoare terapeutică antică

Apa de orz acționează ca un agent de răcire pentru corp. Din acest motiv, a fost utilizată de popoarele antice ca o băutură răcoritoare care poate potoli setea în timpul verii. Consumul de apă de orz ajută de asemenea la prevenirea artritei și a afecțiunilor reumatice. Apa de orz este în general recomandată persoanelor care suferă de următoarele afecțiuni:

Apa de orz – O licoare terapeutică antică

Apa de orz – O licoare terapeutică antică

– Diaree
– Febră mare și deshidratare
– Ten ofilit, riduri (folosită la spălarea feței)
– Tuse
– Amigdalită, faringită, inlflamații în gât
– Sete excesivă
– Infecții urinare
– Colesterol mare

Apa de orz ajută la expulzarea toxinelor dăunătoare din organism. De aceea poate fi consumată ca un diuretic natural, inclusiv pentru tratarea infecțiilor urinare produse de bacterii, cum este E. Coli.

Consumul regulat de apă sau ceai de orz curăță rinichii, previne acumularea de toxine și formarea de pietre la bilă sau tumori canceroase. Un studiu realizat de americani a arătat că apa de orz scade inclusiv colesterolul, reduce senzația de arsură la stomac, îmbunătățește digestia, ajută la tratarea constipației, reduce greața și ajută la pierderea în greutate.

Pentru slăbit, se poate consuma apă de orz cu suc de lămâie și miere de albine.

Persoanele care suferă de afecțiuni gastrice pot bea apă de orz cu câteva picături de zeamă de lămâie.

Apa de orz este ideală pentru femeile gravide predispuse la infecții urinare.

2 comentarii

  1. Cu adaos de hamei e si mai sãnãtoasã!!!!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.