Tinctura Miraculoasă Pentru Dureri Reumatice și Intercostale: Crin, Brusture și Ardei Iute

Această tinctură este foarte eficace în tratarea durerilor de spate, durerilor musculare (cauzate inclusiv de gripă sau răceli), durerilor de încheieturi și nevralgiilor sau durerilor intercostale (junghiurilor).

Rețetă Tinctură Pentru Dureri Reumatice și Junghiuri
Rețetă Tinctură Pentru Dureri Reumatice

Rețetă Tinctură Pentru Dureri Reumatice

INGREDIENTE

1 kg de flori de crin
3-4 frunze brusture
20 de ardei iuți de grădină
1 litru de alcool de 90 de grade

PREPARARE

Florile de crin se culeg primăvara. (Aceștia se pot mărunți și pune la macerat în alcool, pentru a avea peste iarnă). Se toacă toate ingredientele mărunt, și se introduc într-un borcan de sticlă de 3 litri.

Se toarnă alcoolul și se leagă borcanul la gură cu celofan sau folie de plastic în 2-3 rânduri. Este foarte important să se lege bine la gură, pentru a preveni evaporarea preparatului. Borcanul se lasă la macerat 30 de zile.

UTILIZARE

După acest interval, se scoate câte 1 sticluță de tinctură din borcan pentru uzul extern. Atenție! Tinctura nu se strecoară, ci se folosește ca atare. Se aplică pe locul dureros și se face o frecție ușoară. Masajul se face 15-20 de minute, apoi pielea din zona respectivă se unge cu un unguent sau o cremă anti-reumatică. Frecțiile se fac seara, sau ori de câte ori apar durerile insuportabile.

După epuizarea cantității de tinctură din sticluță, se scoate din nou altă cantitate din borcan. Pe măsură ce trece timpul, preparatul se va macera și mai bine și va deveni mai puternic din punct de vedere terapeutic.

În timpul utilizării tincturii, trebuie evitat contactul cu ochii și alte zone ale feței, deoarece din cauza ardeiului iute pot să apară iritații grave sau alergii. După utilizarea tincturii, mâinile se spală bine.

________________________________________________________________________________

Citește mai multe despre:

Cum să Folosești Ardeiul Iute Pentru Durerile de Spate

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.