Ciuperca Tibetană (Kefir) – Beneficii, Administrare, Preparare

Ciuperca tibetană de lapte, sau alga tibetan Galodium este originară din India, crescută de călugării tibetani și popularizată ulterior în întreaga lume pentru proprietățile sale terapeutice excepționale. De altfel, beneficiile sale au o tradiție lungă încă de pe vremea când nu existau atât de multe leacuri pentru bolile timpului.

Ciuperca Tibetană (Kefir) – Beneficii, Administrare, Preparare

Ciuperca Tibetană (Kefir) – Beneficii, Administrare, Preparare

Alga tibetană – Proprietăți

Ciuperca tibetană are un aspect semănător cu mugurii de conopidă. Granulele sale se pun la fermentat în lapte de capră, de vacă sau de oaie, și în stadiul final rezultă o băutură acră, alcoolizată, asemănătoare cu iaurtul. Acest produs natural remarcabil se numește kefir (sau chefir).

> Ciuperca tibetană de lapte – Beneficii

Kefirul este un panaceu veritabil. Are proprietăți antibacteriene, antitumorale, antioxidante și anti-îmbătrânire.

Cercetările medicale efectuate pe ciuperca tibetană au arătat efectele miraculoase ale acesteia pe planuri multiple:

– Reglează tranzitul intestinal datorită efectului laxativ
– Închide ulcerațiile și ajută la vindecarea ulcerului și colitei
– Reglează metabolismul
– Ajută în bolile pulmonare și inflamatorii
– Hrănește corpul cu vitamine, enzime și microorganisme
– Crește capacitatea de apărare a organismului de boli
– Ajută la pierderea în greutate (în cadrul unei diete sărace în grăsimi și dulciuri)
– Îmbunătățește circulația și calitatea sângelui
– Ajută la vindecare bolilor cardiovasculare
– Sprijină funcția ficatului, bilei, splinei și pancreasului
– Ajută la dizolvarea în timp a pietrelor
– Reglează tensiunea arterială
– Combate depresia și oboseala
– Combate cancerul și îmbătrânirea prematură
– Crește longevitatea
– Ajută la recuperarea de vitamine B în alcoolism

Tratamente externe cu kefir

Acest lapte fermentat poate fi utilizat și extern, ca produs cosmetic, pentru prevenirea ridurilor și eliminarea aspectului de ten obosit și îmbătrânit. Tot pentru uz extern, kefirul se poate aplica pe arsuri solare, arsuri de foc sau dureri reumatice. În aceste cazuri, se ung locurile afectate cu lapte de kefir, de câteva ori pe zi.

Kefir – Mod de administrare

Se consumă câte 100-500 ml de kefir pe zi, în cure de câte 20 de zile, urmate de 10 zile de pauză.

După 15 zile de consum pot să apară balonări sau constipație, însă după alte 10 zile, scaunul devine normal. După circa 2 luni de tratament, începe procesul de vindecare a bolilor prezente în corp.

Kefir – Preparare

Pentru prepararea kefirului, se pun 1-2 linguri de granule de algă tibetană la fermentat într-o cană de lapte dulce, nefiert. Laptele trebuie să fie cât mai gras posibil. Se lasă la fermentat 24 de ore. Atunci când la suprafața laptelui apare un strat gros de ciupercă, kefirul este suficient de fermentat și este gata de consum. Se recomandă ca la prepararea kefirului să se folosească doar vase de sticlă, lemn, porțelan sau plastic, nu de metal. După această perioadă, kefirul se strecoară printr-o sită de plastic deasă într-o sticlă.

Ciuperca rămasă în strecurătoare se spală cu apă rece plată (nu cu clor) și se pune din nou în borcan (spălat în prealabil). Peste ea se toarnă o nouă cantitate de lapte crud. se procedează așa zilnic, până la dezvoltarea ciupercii. Dacă este îngrijită corect, în 2-3 săptămâni ciuperca crește dublu ca volum, când se va împărți în două.

Ciuperca tibetană sănătoasă este albă la culoare. Dacă nu este curățată zilnic, ciuperca se face maro la culoare și moare. În afara utilizării, ciuperca tibetană se păstrează într-un borcan de sticlă cu apă plată, acoperit la gură cu o folie de plastic, nu capac sau folie de aluminiu.

11 comentarii

  1. DE UNDE POT PROCURA GRANULE DE ALGA TIBETANA?

  2. d a este extraordinara-prin ani 70 am avut ocazia sa o vad si chiar sa consum kefir dar sunt ani de cind nu am mai auzit de ea VA ROG COMUNICATI DACA STITI DE UNDE SE POATE PROCURA

  3. Eu am ciuperca, cine doreste sa ma contacteze…

  4. Am folosit si noi, e foarte buna. E mai puternica decat silimarina.
    Putem sa v-o dam si dumneavoastra.
    Sanatate multa!

  5. …am incercat-o si eu dar mi-a murit din cauza conservantilor,deci folositi lapte care stiti ca nu are conservanti.

  6. de unde se poate procura alga tibetana?

  7. Pentru cine dorește am de vanzare (și eu folosesc)

  8. Buna ziua, are cineva de vanzare ciuperca pentru kefir?
    Va multumesc!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.